Κάτι όμορφο...τσουλάει στον χιονισμένο Ψηλορείτη!

  25 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Κάτι όμορφο...τσουλάει στον χιονισμένο Ψηλορείτη!

Φωτογραφίες Β. Γκούμας

Οι μικροί μαθητές ετοιμάζονται για την 1η παιδική συνάντηση χιονοδρομίας

Έγινε το πρώτο και ακολουθούν δύο ακόμα εκπαιδευτικά σεμινάρια ski camps για μαθητές των γυμνασίων της περιοχής Ανωγείων και Κράνας, στην περιοχή του ορεινού Ψηλορείτη 

Τα ski camps διοργανώνονται  από το ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ, που είναι ο φορέας διαχείρισης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη   και το Pierra Creta, μέλη του οποίου ανήκουν στους ορειβατικούς συλλόγους Ηρακλείου (ΕΟΣ Ηρακλείου) και Χανίων (ΕΟΣ Χανίων).

Πρόκειται για σειρά σεμιναρίων με στόχο να προσφέρουν την βασική εκπαίδευση για το σκι, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να λάβουν μέρος στην 1η παιδική συνάντηση χιονοδρομίας Ψηλορείτη, το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Το όλο εγχείρημα αποτελεί μία δραστηριότητα του διεθνούς αγώνα ορειβατικού σκι "Pierra Creta", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στην τοποθεσία «Λάκκος του Μυγερού», όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και αγώνα κατάβασης νέων. 

 Οι άνθρωποι που είναι πίσω από το Pierra Creta αναφέρουν:

"Δεν θεωρούμε ότι η σημαντικότερη παρακαταθήκη είναι ο αγώνας. Ο αγώνας είναι απλά ένα εργαλείο, ένα μέσο για να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Η σημαντική κληρονομία που θα έχουμε αφήσει είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους στο βουνό, να το αγαπήσουν, να βιώσουν νέες και βαθιές εμπειρίες και στο τέλος να το προστατεύσουν".

Το πρώτο ski camp πραγματοποιήθηκε στα ριζά του βουνού με την συμμετοχή πάνω από 20 παιδιών του γυμνασίου της Κράνας. 

Θα ακολουθήσουν άλλα δύο (11-12 και 18-19 Φεβρουαρίου) για τα παιδιά των σχολείων της Κράνας και των Ανωγείων (Ανώγεια, Ζωνιανά, Λιβάδια).

cretalive.gr

 

  25 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα