Καύσιμα: “Αγγίζει” ξανά τα 2 ευρώ η βενζίνη στην Κρήτη

  04 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καύσιμα: “Αγγίζει” ξανά τα 2 ευρώ η βενζίνη στην Κρήτη

Νέα φωτιά στις τιμές των καυσίμων βάζει η κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα μετά και την επίθεση σε πετρελαιοφόρο πολυεθνικού κολοσσού. Ήδη και στη χώρα μας η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,90 λεπτά το λίτρο ενώ ακόμη υψηλότερες τιμές καταγράφονται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από μια περίοδο σταθερότητας, η τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο στα πρατήρια υγρών καυσίμων φλερτάρει ξανά με τα δύο ευρώ, με το ράλι στις διεθνείς τιμές να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, γεγονός που προοιωνίζει και νέες αυξήσεις τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 29 Φεβρουαρίου, οπότε και υπήρξε η τελευταία καταγραφή, η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,90 λεπτά το λίτρο, η αμόλυβδη 100 οκτανίων άγγιξε τα 2,08 λεπτά ενώ το ντίζελ κίνησης διαμορφώθηκε στα 1,72 λεπτά. Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης καταγράφηκαν ακόμα υψηλότερες τιμές. Στο Ηράκλειο και το Λασίθι ο μέσος όρος της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στο 1,94 λεπτά το λίτρο, στο Ρέθυμνο έφτασε το 1,96 και στα Χανιά 1,93 λεπτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι νέες προμήθειες των πρατηριούχων θα γίνουν με ακόμη πιο αυξημένες τιμές που αναμένεται να οδηγήσουν σε νέο κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου εμφανίζεται βέβαιος πως η αμόλυβδη θα υπερβεί τα δύο ευρώ. «Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι από εδώ και στο εξής αυξήσεις. Και δεν βλέπω αποκλιμάκωση των τιμών μέσα στον επόμενο μήνα. Αν οι αυξήσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, θα οδηγηθούμε σε 15 ημέρες να αγγίξουμε και τα 2 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη στα αστικά κέντρα».

Παράγοντες της εγχώριας αγοράς εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα «τσιμπήσουν» ελαφρώς, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει εκτός από τους οδηγούς και όσους σκοπεύουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV:

 

  04 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα