Κέρασμα... Πολιτισμού από τον Δήμο Φαιστού (ΒΙΝΤΕΟ)

mesaralive.gr  14 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Κέρασμα... Πολιτισμού από τον Δήμο Φαιστού (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι παράξενο στ’ αλήθεια τούτες τις μέρες να μιλάει κάποιος για τέχνες και πολιτισμό, παιδεία και γράμματα. Ακόμη πιο παράδοξο να παίρνει πνοή τ’ όνειρο.

Ο Δήμος Φαιστού και πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας και Αθλητισμού κος Ξηρουδάκης Γιάννης θέλησε να καλέσει τους δημότες να παρουσιάσουν τις τέχνες μια – μια. Δεν κρύφτηκε πίσω από την εύκολη δικαιολογία είναι αργά έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας και τόσες άλλες δικαιολογίες, τη σκέψη την έκανε πράξη.

Όλοι οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολιτισμού του Δήμου Φαιστού και έτσι θα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να γευτούμε το κέρασμα πολιτισμού από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη.

Οι Τέχνες παρελαύνουν με περισσή τόλμη στο αλσύλλιο του Κούλε Μοιρών. Η Ποίηση, η Μουσική, η Χειροτεχνία, η Γλυπτική, η Ζωγραφική, η Αγιογραφία, η Υποκριτική, η Φωτογραφία, η κατασκευή μουσικών οργάνων, η τέχνη αναπαλαίωσης επίπλου, όπως και οι μικτές τεχνικές ντεκουπάζ.

Αφήγηση παιδικού παραμυθιού, η Μαντινάδα με τον Χορό και τους αρμονικούς ήχους των παραδοσιακών οργάνων. Το θέατρο - μέσα από τον λόγο, την κίνηση και την πράξη επέρχεται η κάθαρση της ψυχής.

Τα κεράσματα από τους συλλόγους έρχονται απαλά και όμορφα να χαϊδέψουν τις αισθήσεις οι τόσες παραδοσιακές γεύσεις. Μια μέθεξη Τεχνών και γευσιγνωσίας.

 

Οργανωτική Επιτροπή

Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού.

 

mesaralive.gr  14 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ