Κέρδισαν το «στοίχημα» στο Δήμο Γόρτυνας

mesaralive.gr  18 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κέρδισαν το «στοίχημα» στο Δήμο Γόρτυνας

Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού του Δήμου Γόρτυνας κα Βαρβάρα Ανωγειανάκη σημείωσε ότι παρότι το Μαθητικό Φεστιβάλ συνέπεσε με μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το Δήμο της Γόρτυνας, το στοίχημα που ήταν η διατήρηση και καθιέρωσή του στη συνείδηση της μαθητικής κοινότητας, υλοποιήθηκε έμπρακτα και φέτος.

«Κρίνουμε ως επιτυχημένο έναν θεσμό, όταν πετυχαίνει το στόχο που έχει θέσει και στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος ο δικός μας ως διοργανωτών του Φεστιβάλ, ήταν η σφυρηλάτηση των σχέσεων της μαθητικής κοινότητας με το αρχαίο θέατρο, με τη μουσική, με την καλλιτεχνική έκφραση, με την αισθητική.

Οι νέοι είναι εκείνοι που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη διάσωση της παράδοσής μας, για την ανάδειξη των πολιτισμικών μας αξιών. Συγχαίρουμε τα παιδιά και υποσχόμαστε να είμαστε πάντοτε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά τους, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που έχουν ως άξονα τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα και τη συνεργατικότητα.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για το άρτιο αποτέλεσμα, όπως και τους δεκάδες εθελοντές, επώνυμους και ανώνυμους, που προσέφεραν πολύτιμη υποστήριξη, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου με ακόμα περισσότερες συμμετοχές σχολείων, με πλουσιότερα προγράμματα, με διεύρυνση της θεματολογίας σε νέους άξονες δράσεις και έκφρασης.

Με τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή υλοποιούμε το όραμα: «Υιοθετούμε και Διασώζουμε το Αρχαίο Θέατρο, Διαφυλάσσουμε τον Πολιτισμό» δήλωση η κα Ανωγειανάκη.

 

mesaralive.gr  18 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ