Κιμαδένιο ρολό με αρακά και καρότα

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φραντζόλα ψωμί ξερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ
2 αβγά
1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο
3 μέτρια καρότα βρασμένα, σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στύβετε και το βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Ρίχνετε τον κιμά στο ψωμί και ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τον πελτέ και τα αβγά. Ζυμώνετε καλά και τέλος ρίχνετε τον αρακά και τις ροδέλες από τα καρότα.
Πλάθετε καλά το μίγμα του κιμά να πάνε παντού τα υλικά και προσπαθείτε να του δώσετε μια μακρόστενη φόρμα σαν φραντζόλα του ψωμιού.
Τοποθετείτε το ρολό σε ένα ταψί, παίρνετε ένα λαδόχαρτο και το σκεπάζετε. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα, αφαιρώντας το λαδόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά. Το κόβετε σε χοντρές φέτες και το συνοδεύετε με πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου.
Δείτε επίσης
- TOEB A’ Zώνη Μεσαρας: Ο απολογισμός της φετινής αρδευτικής περιόδου
- Επώνυμα Παπούτσια και Γυναικεία Sneakers στο Coppie.gr
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας