Κινητοποίηση που “γεννά” ελπίδα για την 4χρονη Μαρίνα!

neakriti.gr  24 January, 2019 ΑΡΘΡΑ
Κινητοποίηση που “γεννά” ελπίδα για την 4χρονη Μαρίνα!

Τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό και το"ανοικτο παράθυρο" του ΕΟΠΥΥ

Η ελπίδα παραμένει πιο "ζωντανή" από ποτέ για την 4χρονη Μαρίνα από τις Αρχάνες η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και απαιτείται ένα δυσβάσταχτο ποσό για το ταξίδι ελπίδας στο Μόναχο της Γερμανίας όπου θα έπρεπε ήδη να έχει χειρουργηθεί. Έστω και στο παραπέντε ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει τη δυνατότητα να καλυφθεί το υπέρογκο ποσό και να ταξιδέψει η Μαρίνα στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα τεράστιο είναι το κύμα αγάπης για το μικρό «αγγελούδι» καθώς υπάρχουν τηλεφωνήματα από όλη την Κρήτη αλλά και το εξωτερικό από ανθρώπους που θέλουν να τη βοηθήσουν.

Ελπίδα από τον ΕΟΠΠΥ

Το πρωί της Πέμπτης ο πατέρας πέρασε το κατώφλι των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο. Όπως τόνισε ο Γιώργος Παχάκης μιλώντας στο neakriti.gr :«μέχρι σήμερα αυτό που μας είχαν πει είναι ότι σε κανένα νοσοκομείο της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει η επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και ο ΕΟΠΥΥ απαντούσε ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα. Τώρα έχουμε φέρει τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ και περιμένουμε να δούμε αν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα καθώς δεν το αποκλείουν».

Τηλέφωνα από τη Μελβούρνη και την Αμερική

Δεν είναι όμως μόνο τα 62.000 ευρώ για την πρώτη επέμβαση τα οποία πρέπει μάλιστα να προπληρωθούν, αλλά θα χρειαστούν και χρήματα για τις επόμενες επεμβάσεις καθώς και έξοδα για την μετάβαση και διαμονή των γονέων στο εξωτερικό. Έτσι θα ανοιχτεί έτσι κι αλλιώς ένας τραπεζικός λογαριασμός που θα βοηθήσει την οικογένεια.

Γιατί δεν έχει ανοιχτεί λογαριασμός

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αρχανών και μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί από δημοτικούς συμβούλους και θα έχει τον έλεγχο των χρημάτων, Χαρά Γενιατάκη: «είχαμε πολλά τηλεφωνήματα για το κορίτσι από τη Μελβούρνη μέχρι την Αμερική. Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να περιμένουν γιατί ο πατέρας θα πρέπει να ανοίξει ατομικό ερανικό τραπεζικό λογαριασμό που θα ελέγχεται από το υπουργείο Εργασίας και ο ίδιος ο πατέρας έχει ζητήσει απόλυτη διαφάνεια στο θέμα. Περιμένουμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το αν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης,  αλλά έτσι και αλλιώς θα βοηθήσουμε οικονομικά την οικογένεια καθώς τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάρα πολλά».

Και ο δήμαρχος Αραχνών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, έχει επικοινωνήσε με το γραφείο του υφυπουργού Υγείας κ.Πολάκη για να βρεθεί το μεγάλο ποσό που απαιτείται για τη μικρή Μαρίνα.

Η μικρή Μαρίνα έχει αποδείξει ότι είναι μαχήτρια και σε αυτό τον αγώνα θέλει όλη την Κρήτη στο πλευρό της. Το ταξίδι ελπίδας είναι μόνο αρχή, καθώς θα το «αγγελούδι» δώσει γενναίο αγώνα με τις προσευχές όλων των Κρητικών να τη συνοδεύουν.

 

neakriti.gr  24 January, 2019 ΑΡΘΡΑ