Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά

olivemagazine.gr  15 November, 2021 ΑΡΘΡΑ
Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά

Ζυμαρικά και λιωμένα τυριά, ο τέλειος συνδυασμός για ένα comfort φαγητό. Η σάλτσα από ελληνικά τυριά όπως το βουτυράτο μανούρι θα μιλήσει στην καρδιά μας.

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες, βρασμένα
200 γρ. μανούρι
150 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τσαλαφούτι
250 ml γάλα
20 γρ. βούτυρο
1/4 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Διαδικασία

Πολτοποιούμε το μανούρι, το τσαλαφούτι και το ανθότυρο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μείγμα τυριών και το πιπέρι, ανακατεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε τη γεύση της σάλτσας, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις ζεστές αχιβάδες, προσθέτουμε το πεκορίνο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με χοντροτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν χρειαστεί, αραιώνουμε τη σάλτσα με ζεστό γάλα.

 

olivemagazine.gr  15 November, 2021 ΑΡΘΡΑ