Κοκτέϊλ: Εύκολα -καλο-καιρινά

Γιάννης Κοροβέσης  14 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Κοκτέϊλ: Εύκολα -καλο-καιρινά

Ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση; Τα κοκτέιλ με λίγα συστατικά! Ετσι, θα χαρούν οι απανταχού connoisseurs, αφού πλέον θα μπορούν να νιώθουν σαν μεγάλοι mixologists στο σπίτι τους.

GIMLET

—60 ml τζιν

—15 ml Rose’s lime cordial (αλλιώς λάιμ με ζάχαρη)

 Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με μία σφήνα λάιμ.

 

Ιστορία: Για τους φίλους του τζιν, υπήρχε και θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα ένας άχαστος συνδυασμός τζιν, λάιμ και ζάχαρης, που ξεκίνησε σαν θεραπεία για το σκορβούτο για τους ναυτικούς του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, στα τέλη του 19ου αιώνα. Κι επειδή σκέτο το λάιμ ήταν ξινό/άνοστο και επειδή δεν συντηρείτο κιόλας, προσέθεταν τζιν (που υπήρχε σε αφθονία στην βρετανική επικράτεια) και ζάχαρη. Ιδού το Gimlet! Επειτα από λίγα χρόνια αποφάσισαν να συσκευάσουν αυτό το μείγμα χυμού λάιμ με ζάχαρη και να το ονομάσουν Lime Cordial, με τη μάρκα Rose’s να είναι η πιο γνωστή και να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ισα μέρη τζιν και lime cordial αναφέρει ο Ρέιμοντ Τσάντλερ στον «Μεγάλο αποχαιρετισμό», αλλά εμείς σας δίνουμε μια σωστότερη (πιστεύουμε) αναλογία.

 

(MINT) JULEP

—70 ml  μπέρμπον

—15 ml σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό)

—Μία χούφτα φύλλα δυόσμου

 «Χτίζουμε» τα συστατικά τοποθετώντας τα ένα  ένα μέσα στο κύπελλο, προσθέτουμε τριμμένο πάγο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φρέσκια κορυφή δυόσμου.

 

Ιστορία: Ενα από τα πρώτα κοκτέιλ όλων των εποχών, το Julep, μας έρχεται από τον αμερικανικό Νότο, αλλά λέγεται πως κατάγεται από τα βάθη της Περσίας, αφού Golâb είναι το ροδόνερο. Στην αμερικανική εκδοχή του βέβαια, όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά σαν φάρμακο για το στομάχι, δεν εμφανίζεται πουθενά ροδόνερο, και λέγεται πως η παραδοσιακή αραβική φόρμουλα άλλαξε εντελώς περνώντας τον ωκεανό. Από το 1938, μάλιστα, έγινε και το ποτό σήμα κατατεθέν του Kentucky Derby, δηλαδή των σπουδαιότερων ιπποδρομιών στον κόσμο που διεξάγονται στην εν λόγω πόλη κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Σερβίρεται δε κατά παράδοση σε ένα ειδικό μεταλλικό κύπελλο που βοηθά το ποτό να παγώσει πολύ και γρήγορα.

 

NEGRONI

—30 ml τζιν

—30 ml Campari

—30 ml Cocchi vermouth di Torino

 Ανακατέψτε τα συστατικά σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης ή απευθείας στο ποτήρι και γαρνίρετε με μία φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

 

Ιστορία: Το 1919, στο Caffè Casoni της Φλωρεντίας, σε μια χώρα που έγινε γνωστή μεταξύ άλλων για το απαράμιλλο στυλ, τη μεσογειακή διατροφή και τα πικρά ποτά της, ο κόμης Camillo Negroni έδωσε τυχαία όνομα σε μια παραξενιά του. «Αντικατάστησέ μου, σε παρακαλώ, τη σόδα με τζιν» ζήτησε από τον μπάρμαν Fosco Scarselli, που κι αυτός έμεινε στην ιστορία γιατί παράλλαξε το κλασικό Americano κοκτέιλ, ανακατεύοντας το πρώτο Negroni. Είναι πανεύκολο στην παρασκευή. Απλώς ανακατεύουμε ίσα μέρη από Campari, γλυκό βερμούτ της επιλογής μας (εμείς διαλέγουμε Cocchi di Torino) και τζιν της επιλογής μας.

 

Πηγή: homme.imerisia.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Γιάννης Κοροβέσης  14 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα