Κολοκυθόπιτα: 10 ξεχωριστές γλυκές και αλμυρές συνταγές

Η κολοκύθα έχει λεπτό άρωμα και φινετσάτη γλύκα, γι’ αυτό και είναι ιδανική τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές παρασκευές. Ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας της επιτρέπει να την αρωματίσουμε με μεσογειακά μυρωδικά ή να της δώσουμε ανατολίτικη χροιά με διάφορα μπαχαρικά. Ταιριάζει τέλεια με δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, λουίζα και καυκαλήθρες ενώ συνδυάζεται θαυμάσια με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, που όμως τονίζουν τον γλυκό της χαρακτήρα. Αν τη χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρές πίτες, θα χρειαστεί να την κοντράρουμε με δυνατά υλικά, όπως σκόρδο, χυμό λεμονιού, ξίδι ή πελτέ. Λίγο τζίντζερ ή κάρι της δίνουν εξωτική χροιά, ενώ λίγη γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα απογειώνει τη γεύση της.
Δείτε εδώ 10 συνταγές για κολοκυθόπιτα
Δείτε επίσης
- Eλαιόλαδο: Τα δεδομένα για την τιμή μετα τους τελευταίους διαγωνισμούς πωλησης
- Προσωπικός αριθμός: Αντίστροφη μέτρηση – Πώς θα γίνεται η διαδικασία
- Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια
- Επιδότηση ρεύματος επιχειρήσεων: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων
- Πέθανε o Πέτρος Μολυβιάτης