Κολοκυθόπιτα: 10 ξεχωριστές γλυκές και αλμυρές συνταγές
Η κολοκύθα έχει λεπτό άρωμα και φινετσάτη γλύκα, γι’ αυτό και είναι ιδανική τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές παρασκευές. Ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας της επιτρέπει να την αρωματίσουμε με μεσογειακά μυρωδικά ή να της δώσουμε ανατολίτικη χροιά με διάφορα μπαχαρικά. Ταιριάζει τέλεια με δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, λουίζα και καυκαλήθρες ενώ συνδυάζεται θαυμάσια με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, που όμως τονίζουν τον γλυκό της χαρακτήρα. Αν τη χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρές πίτες, θα χρειαστεί να την κοντράρουμε με δυνατά υλικά, όπως σκόρδο, χυμό λεμονιού, ξίδι ή πελτέ. Λίγο τζίντζερ ή κάρι της δίνουν εξωτική χροιά, ενώ λίγη γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα απογειώνει τη γεύση της.
Δείτε εδώ 10 συνταγές για κολοκυθόπιτα
Δείτε επίσης
- Άνοδο 12,2% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας=Στην κορυφη το Ηρακλειο
- Το καλοκαίρι έρχεται και οι επιστήμονες ανησυχουν για έξαρση του covid
- Π.Σ Τυμπακίου: Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με...Στρατάκια!
- Δήμος Φαιστού: Νέα υπενθύμιση για τους ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων...
- Ολάντ: Πολιτικές, όχι οικονομικές, οι ευρω-προκλήσεις