Κόντρα για το ΒΟΑΚ!

  12 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κόντρα για το ΒΟΑΚ!

Δεν έδωσε απάντηση στα ερωτήματα για το σχεδιασμό του έργου του ΒΟΑΚ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη με θέμα: «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τους δύο εν εξελίξει διαγωνισμούς για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)».

Δεν υπάρχει όμως, όπως λέει ο κ. Μαμουλάκης, ούτε και ενιαίο έργο «από Καστέλι μέχρι Σητεία», όπως έλεγε μέχρι χθες η Κυβέρνηση ΝΔ, αφού «σκέφτονται» να το χωρίσουν σε τρία τμήματα: Από Χανιά μέχρι Άγιο Νικόλαο, από Καστέλι Κισσάμου μέχρι Χανιά και από Άγιο Νικόλαο μέχρι Σητεία!

 
Ο Υπουργός Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο ότι το έργο δεν πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες εξαιτίας του ότι ήταν ασύμφορο οικονομικά. 

«Αγνοεί προφανώς ότι έργα όπως η Ιωνία οδός ή το Καλαμάτα – Αθήνα (με σαφώς λιγότερες διελεύσεις), χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν. Απάντησή δεν έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός ούτε και στο εάν θα τηρηθεί η ισχύουσα χάραξη, αλλά ούτε και εάν θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες ολοκληρωμένες μελέτες. Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα τι ακριβώς πρόκειται να πράξει με τις δυο διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παραπέμποντας γενικώς και αορίστως στην επερχόμενη κάθοδό του στην Κρήτη οπότε και θα προβεί σε ανακοινώσεις. Το πότε θα γίνει αυτή η επίσκεψη, εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο, αφού έχει αναβληθεί ήδη αρκετές φορές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης.

 
Βαρδάκης- Κεφαλογιάννης

Το θέμα του ΒΟΑΚ συζητήθηκε όμως και στη συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη και του Υφυπουργού Υποδομών κ. Κεφαλογιάννη.
Σε ότι αφορά το θέμα του ΒΟΑΚ, το τοπίο παραμένει θολό, καθώς στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον τρόπο χρηματοδότησης, κάτι που δημιουργεί ανησυχία. Παρόλα αυτά ο άξονας σχεδιασμού που έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, παραμένει ως βάση για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου. 

Τις επόμενες μέρες ο υφυπουργός θα επισκεφθεί την Κρήτη για το θέμα του αεροδρομίου στο Καστέλι, και μέχρι τέλος του μήνα, η ηγεσία του υπουργείου θα είναι στο Ηράκλειο με σκοπό να ανακοινώσει συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα για το κομμάτι του ΒΟΑΚ, Χανιά – Άγιο Νικόλαο.
Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι «δεν δικαιολογείται πλέον καμία καθυστέρηση. Ας σταματήσουμε επιτέλους τις κομματικές αντιπαραθέσεις και όλοι μαζί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για το καλό του τόπου μας».

 

  12 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα