Κορονοϊός: 75 νέα κρούσματα σήμερα-Tα νέα μέτρα

  02 August, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: 75 νέα κρούσματα σήμερα-Tα νέα μέτρα

Μόνο 4 στις πύλες εισόδου-Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου, υπάρχουν 75 νέα κρούσματα κορονοϊού αλλά και 2 νέοι θάνατοι.

Οι θάνατοι αυτοί, ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 208 από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Click4More: Αυτή είναι η απόφαση με τα μέτρα σε καταστήματα και υπηρεσίες για τον περιορισμό του κορονοϊού

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα προστασίας σε επιχειρήσεις, Δημόσιο και χώρους συνάθροισης

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση με τους αναλυτικούς κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
Οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών.
Τις αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης που έχει αναρτηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική του σελίδα: http://www.mindev.gov.gr/wp-content/uploads/2020/08/Κανόνες-τήρησης-αποστάσεων-και-άλλα-μέτρα-προστασίας.pdf

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους κανόνες και τα μέτρα

 

  02 August, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα