Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα-Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

  18 September, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα-Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, οδηγεί σε αυστηροποίηση κανόνων ασφαλείας. Τα μέτρα θα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την τηλεργασία, ενώ θα γίνει και αναστολή πολιτικών εκδηλώσεων για 14 μέρες. Τι είπε ο πρωθυπουργός.

"Καμπανάκι" χτύπησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική, κατά την καθιερωμένη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους.

"Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική", δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν. Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων", είπε ο Πρωθυπουργός.

Ραγδαία επιδείνωση

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν ότι η κατάσταση πλέον είναι πολύ πιο άσχημη απ ότι το Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, συνολικά 554 άτομα νοσηλεύονται σε κλίνες covid εκ των οποίων 74 σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 69 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Σημειώνεται δε ότι το ρεκόρ διασωληνώσεων ήταν περί τα 90-100 άτομα κι αυτό σε μία φάση όπου είχε επιβληθεί το lockdown και σε γενικές γραμμές είχε έως και μηδενιστεί η μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

Ακόμη πιο δραματική διαπιστώνεται η πορεία των συμπολιτών μας που καταλήγουν λόγω επιπλοκών από την επιδημία. Ειδικότερα όταν επιβλήθηκε το lockdown, όπως αναφέραμε, είχαμε μόνο 15 θανάτους. Μέχρι το τέλος Μαΐου είχαν ανέλθει στους 175, δηλαδή πολλαπλασιάστηκαν παρά την σημαντική μείωση των ημερήσιων νέων κρουσμάτων. Σήμερα οι θάνατοι έχουν αυξηθεί στους 325 με τους 93 μέσα μόλις 4 εβδομάδες!

 

  18 September, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ