Κορoνοϊός: Για «φθίνουσα ανοσία» κάνουν λόγο οι επιστήμονες

  10 November, 2022 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Κορoνοϊός: Για «φθίνουσα ανοσία» κάνουν λόγο οι επιστήμονες

Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία για τον κορωνοϊό, που δείχνουν αύξηση 14% στα κρούσματα και 11% στις εισαγωγές, ο κ. Λουκίδης τόνισε: «Συμβιώνουμε εδώ και πολύ καιρό με τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με την ποιοτική συμβίωση. Το βλέπουμε μέσα από τις νοσηλείες, όπου τα στοιχεία δεν διαφέρουν σε σχέση με αυτά που βλέπαμε το τελευταίο εξάμηνο. Αφορούν κυρίως σε μεγάλους ανθρώπους με πολλά παρακείμενα νοσήματα, χωρίς πλέον τη μεγάλη πίεση των πνευμονιών και των αναγκών για χορήγηση οξυγόνου».

Ο κ. Λουκίδης εξήγησε πως υπάρχει αύξηση των περιστατικών γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία εντελώς ελεύθερη, ενώ έκανε λόγο και για «φθίνουσα ανοσία», καθώς οι επαναλοιμώξεις είναι αρκετές, κυρίως γι’ αυτούς που είχαν νοσήσει πριν από τον Δεκέμβριο του 2021.

Για τον RSV

Σχετικά με τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV ο κ. Λουκίδης είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι ήταν πολύ γνωστός στα παιδιά και μάλιστα είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην πιθανή ανάπτυξη άσθματος στις μικρές ηλικίες. Ωστόσο, σε αυτή την φάση που είμαστε ελεύθεροι και συγχρωτιζόμαστε, μπορεί να προσβάλλει και ενήλικες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας τόνισε ότι χρειάζεται προστασία στους ευάλωτους, ενώ σχετικά με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, επανέλαβε κυρίως πρόκειται για ανθρώπους αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, με συνοδά νοσήματα, ενώ σημείωσε ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι εμβολιασμένοι.

 

  10 November, 2022 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα