Κοτόπουλο με πλιγούρι και λαχανικά του Ακη

Συστατικά
700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
300 γρ. πλιγούρι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. κάρι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
550 γρ. νερό
1 κύβο κότας
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα κόλιανδρου
φέτες λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε...
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκυθάκι, και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κοτόπουλο, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και να ψηθεί μέχρι μέσα.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το καρότο και το κολοκυθάκι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο, και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να λιώσει ο κύβος.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το πλιγούρι.
Ρίχνουμε τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, φύλλα κόλιανδρου και φέτες λάιμ.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις