Κουλουράκια πασχαλινά της Αργυρώς

argiro.gr  29 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Κουλουράκια πασχαλινά της Αργυρώς

Υλικά 

Για τα Πασχαλινά κουλουράκια

500 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα/ες αλάτι
4 αυγά
120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)

Για το διάλυμα

2 κρόκους αυγού
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

Για να γίνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.

Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν παουντερ σε ένα μπολ.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα για 1’ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Σταδιακά χτυπώντας το βούτυρο ρίχνουμε λίγη λίγη την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.

Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο και να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μίγμα να τα πίνει.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.

Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.

Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη βουτυράτη και εύπλαστη.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.

Ψήσιμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.

Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.

Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.

 

argiro.gr  29 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα