Κούρεμα μόνο με...ραντεβού - Τι θα ισχύει στα κομμωτήρια

  01 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κούρεμα μόνο με...ραντεβού - Τι θα ισχύει στα κομμωτήρια

Μπροστά στην πρόκληση της τήρησης των νέων μέτρων και του νέου τρόπου λειτουργίας τους βρισκόνται τα κομμωτήρια του Ηρακλείου, με αφορμή το άνοιγμα τους από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ηδη οι ατζέντες με τα ραντεβού γεμίζουν με τους κομμωτές και τις κομμώτριες να έτοιμάζονται για να παρουν τα «ψαλίδια τους φωτιά».  Συμφωνα με ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου που μίλησε στο voucherergasia.gr «υπάρχει «πίεση» από πελάτες για κλείσιμο ραντεβού, αλλά αναγκαστικά θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των μέτρων με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας».

Συμφωνα με την ίδια και την τακτική που θα ακολουθήσει το κομμωτήριο της κλείνονται ραντεβού και διαμορφώνονται με βάση την... οικογενειακή κατάσταση των πελατών. «Τα μέλη των οικογενειών που θέλουν να κουρευτούν θα έρχονται μαζί. Θα υπαρχει αναλογη διαρρύθμιση του καταστήματος, ώστε να μην υπαρχει παραβίαση των οδηγιών και συνωστισμός στο κομμωτήριο. Εντός του χώρου θα υπαρχουν αντισηπτικά, δεν θα υπαρχουν περιοδικά και δεν θα προσφέρεται καφές, όπως στο παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου που μίλησε στο voucherergasia.gr.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονμικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κουρέων-Κομμωτών Ηρακλείου Νεκτάριος Πολυμίλης, εξήγησε ότι κομμωτές και κουρείς, οποίοι είχαν επί εβδομάδες κλειστές τις επιχειρήσεις τους, θα προσπαθήσουν να είναι τυπικοί με τους κανόνες και τα μέτρα που προβλέπονται αλλά και με τις αυξημένες ανάγκες που όπως όλα δείχνουν θα προκύψουν.

«Είναι βέβαιο ότι πολλές γυναίκες και άνδρες θα θελήσουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους μετά από ένα μεγάλο διάστημα που οι επιχειρήσεις μας ήταν κλειστές. Ήδη, όσοι γνωρίζουν τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν αρχίσει να μας παίρνουν και να ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί αν δεν έχει από νωρίτερα κλείσει το ραντεβού του», ανέφερε ο κ. Πολυμίλης, διευκρινίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελούν η δημόσια υγεία και η τήρηση των μέτρων προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Όπως προβλέπεται, οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους δύο μέτρα και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι θα επιφέρει αλλαγές μέσα σε πολλά καταστήματα, ίσως να χρειαστεί να ακυρώσουμε κάποιες από τις θέσεις που υπήρχαν ήδη. Κατά τα άλλα, γνωρίζουμε ότι θα πρέπει τόσο εμείς όσο και οι πελάτες μας να φορούν μάσκα, κάτι που θα τηρήσουμε πιστά, το ίδιο και τη σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των επιφανειών στις επιχειρήσεις μας», πρόσθεσε και διατύπωσε τον προβληματισμό του σχετικά με τα κουρεία και την περιποίηση της γενειάδας ή το ξύρισμα των ανδρών.

«Είναι πρόβλημα πώς θα παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες με τη χρήση μάσκας. Δεν είναι απλά μία ερώτηση αλλά έντονος προβληματισμός, αν σκεφτεί κανείς ότι στα κουρεία και στα κομμωτήρια ανδρικών κομμώσεων το ξύρισμα και η περιποίηση γενειάδας αποτελεί το ήμισυ των υπηρεσιών που παρέχουν», σημείωσε ο κ. Πολυμίλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλά κουρεία και κομμωτήρια οι ιδιοκτητες προχωρούν σε απολύμανση, ενώ έχουν προμηθευτεί και τα απαραίτητα είδη υγιεινής.  Τέλος στην είσοδο του καταστήματος θα υπάρχει ταμπέλα στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός των πελατών που μπορούν να μπουν στο κατάστημα».

 

  01 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα