Κουτεντάκης: Η Ελλάδα θα κλείσει το 2016 με το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ΕΕ

  06 March, 2017 ΓΝΩΜΕΣ
Κουτεντάκης: Η Ελλάδα θα κλείσει το 2016 με το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στην ΕΕ

«Είμαστε κοντά στην οριστική έξοδο από τις καταστάσεις που μας έφεραν ως εδώ», είπε γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής

«Η Ελλάδα θα κλείσει το 2016 με το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης μιλώντας στο 2ο Φόρουμ των Δελφών την Κυριακή. 

Κατά τις πληροφορίες το πλεόνασμα που θα προτείνει η ελληνική πλευρά στην Eurostat για το 2016 θα είναι πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5% του ΑΕΠ, έναντι 0,5% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος για το 2016. 

Την ίδια στιγμή το ερώτημα που θέτουν οι Θεσμοί είναι ότι πρέπει να διαπιστωθεί το μέρος της υπεραπόδοσης που έχει διατηρήσιμα χαρακτηριστικά και δεν οφείλεται σε έκτακτους ή συγκυριακούς παράγοντες. 

Ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που ο πολίτης θα γνωρίζει που πάνε τα λεφτά του". 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα ολοκληρώνει την πιο δύσκολη ίσως δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία και ότι με βάση τα τελευταία δεδομένα "είναι απόλυτα εφικτό να βγει η χώρα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να μπορούμε σύντομα να μιλάμε για μια διέξοδο από το πολύ δύσκολο και πολύ δυσάρεστο καθεστώς". 

 

protothema.gr

 

  06 March, 2017 ΓΝΩΜΕΣ