Κρήτη: Αγρότες πληρώνουν για πρώτη φορά τέλος επιτηδεύματος!

  24 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Αγρότες πληρώνουν για πρώτη φορά τέλος επιτηδεύματος!

Για πρώτη φορά θα πληρώσουν χιλιάδες αγρότες τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ καθώς το 2019 συμπλήρωσαν μία πενταετία από την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Δηλαδή θα πληρώσουν φόρο επιτηδεύματος, εκτός φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μεγάλο αριθμό αγροτών, οι οποίοι εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, που συνεπάγεται τήρηση φορολογικών βιβλίων και έκδοση φορολογικών στοιχείων, την 1η Ιανουαρίου 2014 και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Δηλαδή μέχρι το φορολογικό έτος (μέχρι τη χρήση) 2018 απαλλάσσονταν από τη συγκεκριμένη επιβάρυνση. Για το φορολογικό έτος (χρήση) 2019 και τα επόμενα φορολογικά έτη οφείλουν, πλέον, να πληρώνουν και τέλος επιτηδεύματος.

Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι όσοι έχουν την έδρα των αγροτικών τους δραστηριοτήτων σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους ή σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους. Βέβαια και πάλι, δεν πρέπει να είναι τουριστικοί τόποι, όσοι ανήκουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και πωλούν μέσω αυτών τα προϊόντα τους, καθώς και όσοι έχουν συμπληρώσει ήδη από το 2019 το 65ο έτος της ηλικίας τους.

 

newshub.gr

 

  24 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ