Κρήτη: Έρχεται μίνι επιδείνωση από σήμερα

  14 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Έρχεται μίνι επιδείνωση από σήμερα

Μέτα τον ανοιξιάτικο καιρό προβλέπεται μια βροχερή… ανάπαυλα από σήμερα.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και, από το απόγευμα, στην υπόλοιπη χώρα. Ο καιρός σε ορισμένα τμήματα -κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια- αναμένεται να είναι ακόμα πιο «βαρύς», φέρνοντας και σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού του meteo.gr.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή 14/02 και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο 15/02, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες προβλέπονται για σήμερα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

 

  14 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ