Λάθος συναγερμός στα νότια παράλια της Κρήτης

cretapost.gr  03 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Λάθος συναγερμός στα νότια παράλια της Κρήτης

Λάθος… συναγερμός από την παρουσία δύο Ιταλικών κρουαζιερόπλοιων ανοιχτά της Μεσαράς, με τις πληροφορίες περί …αποβίβασης ασθενών με κορωνοϊό να προκαλεί αναστάτωση, χωρίς όμως λόγο, καθώς κάτι τέτοιο δεν ίσχυε!

Αξιοσημείωτη ήταν πάντως η αντίδραση μερίδας κατοίκων της περιοχής που… εξανέστησαν και δήλωναν έτοιμοι ακόμα και για κινητοποιήσεις σε περίπτωση κάποιας υποτιθέμενης αποβίβασης στην περιοχή!

Το cretapost επικοινώνησε με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμη Δουβή ο οποίος είπε ότι τα δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων από την ακτή και δεν ζήτησαν καν να προσεγγίσουν την ακτή.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Προφανώς κάποιοι συμπολίτες μας έιδαν ότι έπλεαν στις νότιες ακτές της Κρήτης, περίπου 30 ναυτικά μίλια από τις ακτές, δύο κρουαζιερόπλοια. Υπέθεσαν λοιπόν ότι κάποιο κρούσμα υπήρχε ενδεχομένως και γι αυτό υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Θεωρώ ότι το συσχέτισαν με την η 63χρονη που στις 23 Μαρτίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κορωνοϊο από το κρουαζιερόπλοιο «Costa Victoria» που είχε αγκυροβόλησε ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου».

Ο ίδιος μάλιστα απέδωσε και συνδύασε τον λάθος αυτό συναγερμό, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου, που κάνει λόγο γενικότερα, εφόσον χρειαστεί, στην όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των λιμενικών υπηρεσιών.

«Έτυχε συγκυριακά, με μια εφαρμογή μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στις 30-3, η οποία αναφέρει σε όλα τα Λιμεναρχεία της χώρας να συντάξουμε κάποιους καταλόγους με ιδιωτικά επιβατηγά σκάφη τα οποία οικειοθελώς και έναντι αμοιβής θέλουν να κάνουν διακομιδές περιστατικών ατόμων που νοσούν από τον ιό. Αυτό βέβαια είναι στο πλαίσιο εφαρμογής μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, εφόσον έχουμε έξαρση του ιού και δεν επαρκούν τα σκάφη του Λιμενικού για τέτοια διακομιδές», είπε χαρακτηριστικά στο cretapost o κ. Δουβής.

 

cretapost.gr  03 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα