Μ. Ορφανουδάκης: Θα φθάσει σε μας η ενίσχυση της Πολιτείας;

neakriti  25 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μ. Ορφανουδάκης: Θα φθάσει σε μας η ενίσχυση της Πολιτείας;

Καμπανάκι κινδύνου από τους παραγωγούς προς την Πολιτεία, καθώς τα μέτρα στήριξης προς όλες τις παραγωγικές τάξεις δεν αφορούν στο δικό τους χώρο.

«Οι τιμές των προϊόντων μας και η διάθεση τους, μάρτυρες των δυσκολιών που βιώνουμε. Πρόσφατα είχαμε και μια συνάντηση της Δημοτική Αρχής Φαιστού και του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για την ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγικού κόσμου, την αποζημίωση των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, όπως και για τις ζημιές από το χαλάζι του Νοέμβρη», είπε ο κ. Ορφανουδακης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης μιλώντας στο Ράδιο 98.4 είπε πως ακόμα και τώρα οι απαντήσεις του Μάκη Βορίδη δεν είναι σαφής, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναρωτιούνται για το αύριο τους.

Παρουσιάζοντας μάλιστα μία καμπύλη παραγωγής, τιμών και διάθεσης, ανέφερε πως το 2ο δεκαπενθήμερο του Απρίλη ήταν καθοριστικό για την παραγωγή και τα όποια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την καλή εξαγωγική πορεία των προϊόντων δεν αφορούν στην Κρήτη.

Στις επισημάνσεις του και ο φόβος ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης περί βοήθειας με 150 εκατομμύρια ευρώ δεν θα έχει ως αποδέκτες τους ιδίους.

 

neakriti  25 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα