Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Υλικά
Για τη μακαρονοσαλάτα με τόνο
250 γρ. πένες
1 τεμάχιο/ια τόνο κονσέρβα
1/2 φλ. καλαμπόκι
1 τεμάχιο/ια καρότο τριμμένο
1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαιντανό
1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
1 τεμάχιο/ια αβοκάντο πολύ ώριμο
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. μουστάρδα
Λίγο λεμόνι (χυμός)
Αλάτι
Πιπέρι
Eκτέλεση
Βράζουμε τα στριφτά μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από αναγράφει η συσκευασία.
Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από τα υγρά και τον διαλύουμε με ένα πιρούνι.
Τον ρίχνουμε στα μακαρόνια.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, καλαμπόκι, κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, μαϊντανό και κομμένο αβοκάντο.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, την μουστάρδα, το λεμόνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Παγώνουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.
Διατηρείται για 1 νύχτα στο ψυγείο αφού την σκεπάσουμε.
Δείτε επίσης
- Μετακίνηση σε βάθος 11,5 μέτρων στο Μαγαρικάρι- Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ρωγμές
- Κρήτη: τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων
- Δωρεάν στειρώσεις και ηλεκτρονική σήμανση από το Δήμο Φαιστού για ζώα συντροφιάς
- Ναυταθλητικός Όμιλος Τυμπακίου: «ΦΑΙΣΤΟΣ RACE 2025»: Open Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας
- Μοίρες: Οικογενειακή βία- Μέχρι και μέσα από τα κρατητήρια την απειλούσε