Μαρινόπουλος: Χωρίς 12ο μισθό οι εργαζόμενοι περιμένοντας τη δικαιοσύνη

mesaralive.gr  28 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Μαρινόπουλος: Χωρίς 12ο μισθό οι εργαζόμενοι περιμένοντας τη δικαιοσύνη

Φωτο: euro2day.gr

Η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί, ενώ εξαντλείται η ενδιάμεση χρηματοδότηση και οι εργαζόμενοι δεν θα λάβουν μισθό Δεκεμβρίου. Καθησυχάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από τη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Αρμόδιες πηγές, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται σε κομβική φάση.

Κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, πάντως σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι της "Μαρινόπουλος ΑΕ" δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία», σημειώνουν.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μία επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί».

Πηγή: euro2day.gr

 

mesaralive.gr  28 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα