Μαρινόπουλος: Εκδόθηκε η απόφαση, θολό το τοπίο

  16 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Μαρινόπουλος: Εκδόθηκε η απόφαση, θολό το τοπίο

Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, δηλαδή επί της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Μέχρι στιγμής το ακριβές της κείμενο δεν έχει γνωστοποιηθεί, συνεπώς δεν είναι ξεκάθαρο τι προβλέπει και εάν υπάρχουν ή όχι «αστερίσκοι» επί του κατατεθέντος επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων αλυσίδων και των Τραπεζών, η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 14η Φεβρουαρίου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο μήνας τριτανακοπών, σε περίπτωση που υπάρξουν.

Όμως, λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης της απόφασης, εγείρεται και ζήτημα περί τήρησης του ακριβούς χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της συμφωνίας και σε αυτό το πλαίσιο δύναται αυτοδικαίως να έχει ήδη ενεργοποιηθεί η διαλυτική αίρεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση το απόγευμα με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και με τη συμμετοχή των τραπεζών προκειμένου να τεθεί το θέμα των χρονικών περιθωρίων ή/και ό,τι άλλο είναι πιθανόν να έχει προκύψει με βάση τα όσα ορίζει η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Βασική προϋπόθεση είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να λάβουν γνώση του κειμένου της απόφασης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το ενδεχόμενο να υπάρξει μια τροποποίηση της σύμβασης δεν φαντάζει αδύνατο.

Για ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης κάνει λόγο ο δικηγόρος των μετόχων Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως αναφέρει: «Η ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και τη σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3000 πιστωτών! Είναι μια ημέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Τη συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου».

 

naftemporiki.gr

 

  16 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα