Μαθηματικός Διαγωνισμός 2015

mesaralive  13 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαθηματικός Διαγωνισμός 2015

9ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά

 

για μαθητές/τριες Δημ. Σχολείου «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 9° Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές/τριες  Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 6 Μαρτίου 2015, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, κατά τις ώρες 08:15 έως 10:15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

 Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι:

• να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,

• να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,

• να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Ορισμένα από τα ερωτήματα  - δραστηριότητες που θα περιέχει ο διαγωνισμός θα δοθούν ως παιχνίδι, στο οποίο οι μαθητές/τριες θα κληθούν να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι, ως απάντηση. Επίσης, ορισμένα ερωτήματα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Οι απαντήσεις των μαθητών κάθε εξεταστικού κέντρου θα αποστέλλονται στην επιτροπή διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε, στην Αθήνα, βαθμολογημένες ή μη.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στις Δ/νσεις Π.Ε., προκειμένου να βραβευθούν οι μαθητές/τριες  που θα διακριθούν.

Η Ε.Μ.Ε. προτείνει να βραβευθεί ο πρώτος ή οι πρώτοι μαθητές/τριες από κάθε τμήμα, κάθε τάξης. Αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαyωγή του διαγωνισμού θα αποσταλούν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία στις Διευθύνσεις Π. Ε, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210-3616532, 210-3617784, Fax: 210-3641025 ή στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας: www.hms.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

mesaralive  13 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ