“Μαύρος” ο Απρίλης στην Κρήτη - Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης  11 April, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
“Μαύρος” ο Απρίλης στην Κρήτη - Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία

Θλίψη και πόνο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο της Κρήτης το 2016. Καθημερινά στο νησί καταγράφεται και ένα τροχαίο ή και περισσότερα ενώ πολλές φορές κάποια από αυτά έχουν τραγικές συνέπειες.

Η έλλειψη προσοχής, η υπερβολική ταχύτητα και η απροσεξία των οδηγών, μπορεί να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα. 
Η Κρήτη από την αρχή του έτους θρηνεί 16 ανθρώπους και ο Απρίλης μέχρι στιγμής είναι λενας "μαύρος" μήνας. Πέντε άνθρωποι έχουν ήδη βρει το θάνατο σε τροχαία αν και το πρώτο δεκαήμερο δεν έχει ακόμη τελειώσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του ΕΣΥ/ΠΡΟΤΑ κ. Γιάννης Λιονάκης, τον Ιανουάριο του 2016 είχαμε 4 νεκρούς, τον Φεβρουάριο 3 και τον Μάρτιο 4. 

Στα Χανιά οι περισσότεροι νεκροί
«Πρωταθλητής» αποδεικνύεται  ο νομός Χανίων αφού σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς του νησιού, θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς. Εννέα άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στους δρόμους των Χανίων,κανένας στο Ρέθυμνο, έξι στο Ηράκλειο και τέλος, ένας στους δρόμους του Λασιθίου. 

Το προφίλ των θυμάτων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε και τα οποία έχουν να κάνουν για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι τώρα, τραγικοί πρωταγωνιστές σε αυτόν τον εφιάλτη είναι οι νέοι άνθρωποι. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, από τους16 νεκρούς που θρηνεί η Κρήτη μέχρι τώρα, ο ένας ήταν κάτω των 17 ετών, οι πέντε ήταν ηλικίας 18-25, οι δύο 26-35, οι τέσσερις 36-55 και οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν από 55 ετών και πάνω. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 16, οι 15 ήταν άνδρες. 

Που και πως βρήκαν το θάνατο
Τα περισσότερα θύματα των τροχαίων καταγράφηκαν στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης όπου εκεί ο αριθμός φτάνει τους 5 νεκρούς. Πέντε έχασαν τη ζωή τους μέσα στα όρια της πόλης του κάθε νομού ενώ πέντε άτομα «έσβησαν» επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). 
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πέντε επέβαιναν σε δίκυκλο όχημα, οι έξι σε αυτοκίνητο, ο ένας σε ποδήλατο, οι δύο σε τετράτροχα οχήματα (γουρούνες) και τέλος οι δύο σε τρακτέρ. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέγραψαν 4 συγκρούσεις οχημάτων, μία παράσυρση και 11 εκτροπές. 

 

 

ekriti.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης  11 April, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα