«Μαζί γιορτάζουμε!» με πολλές δράσεις στην Ενορία Χουστουλιανών

mesaralive.gr  14 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
«Μαζί γιορτάζουμε!» με πολλές δράσεις στην Ενορία Χουστουλιανών

Διαφορετική ήταν αυτή η Κυριακή για την Ενορία Χουστουλιανών αφού ιερέας και κάτοικοι στόλισαν το δικό τους δέντρο!

Συγκεκριμένα μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία, ξεκίνησε ο στολισμός του δέντρου με όμορφα στολίδια, στον οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εφημέριου Πατήρ Νικόλαου Τζαγκαράκη!

Δράσεις Δωδεκαημέρου

Aμέσως   μετά τον στολισμό, ακολούθησε μικρή δεξίωση από τους συντελεστές, ιδανική ευκαιρία για διάλογο και για προγραμματισμό δράσεων όλου του δωδεκαημέρου. Μερικές από τις δράσεις είναι: κατασκευές γλυκισμάτων από τις κυρίες, τα οποία θα κεραστούν την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς . Αναβίωση ενός παλιού εθίμου των "καλαντάδων". Ομάδα αντρών και γυναικών την παραμονή των Χριστουγέννων θα βγουν στους κεντρικούς δρόμους να πουν κάλαντα χωρίς να εισπράττουν χρήματα! αλλά συμβολικά καλοψικια (λίγο λάδι, καρύδια, αμύγδαλα, κτλ). Επίσης! Ή λειτουργία των Χριστουγέννων θα γίνει από εσπέρας για τον διευκόλυνση κάποιων ανθρώπων που δεν μπορούν να παραστούν  το πρωί.

Πριν  την πρωτοχρονιά θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακού εφτάζυμου ψωμιού από κυρίες , το οποίο θα διατεθεί προς ευπαθείς συμπολίτες μας. «Οι παραπάνω δράσεις έχουν ως σκοπό να μας φέρουν κοντύτερα αυτές τις μέρες, αγκαλιάζοντας συνανθρώπους μας που μένουν μόνοι στα σπίτια τους. Σύνθημα μας ΜΑΖΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ» αναφέρεται από την Ενορία Χουστουλιανών.

 

mesaralive.gr  14 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα