Μαζική συγκέντρωση αγροτών στο Μπλόκο των Πραιτωρίων

mesaralive.gr  01 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μαζική συγκέντρωση αγροτών στο Μπλόκο των Πραιτωρίων

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των μικρομεσαίων αγροτών των Αστερουσίων το Σάββατο 27 Φλεβάρη στο μπλόκο, 32 μέρες από την έναρξη του αγώνα.

Στο μπλόκο βρέθηκαν μικρομεσαίοι αγρότες από άλλες περιοχές, εκπρόσωποι του οργανωμένοι αγροτικού κινήματος της περιοχής, Αγροτικών Συλλόγων και επιτροπών αγώνα αγροτών από το Ηράκλειο, τις Αρχάνες, το Τυμπάκι, άλλες περιοχές της Μεσσαράς. Επίσης, και αντιπρόσωποι σωματείων, συνδικαλιστές, απλοί εργαζόμενοι βρέθηκαν στο μπλόκο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία του στην επιτροπή του μπλόκου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Μανώλης Καρκαβάτσος, τόνισε ότι το μπλόκο, το μοναδικό μπλόκο στον νομό που κράτησε, που έγινε κέντρο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, εκπροσωπώντας την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και συμμετέχοντας στις πανελλαδικές συσκέψεις των μπλόκων που έγιναν στην Νίκαια, κάλεσε τη μικρομεσαία αγροτιά του νομού στο μεγαλειώδες πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στις 12 και 13 του Φλεβάρη στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, εκεί που πραγματικά έσμιξε η αγροτιά με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης.

Πρόσθεσε ότι το μπλόκο, με τον αγώνα του κατάφερε να περάσει στην αγροτιά της περιοχής το σύνθημα «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο». Ότι έβαλε το λιθαράκι του, με το να έχει καθαρό, οργανωμένο αγώνα, με καθαρά και εύστοχα αιτήματα, με το να παλεύει πλάι στους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε η κυβέρνηση να μην έχει τολμήσει να φέρει μέχρι τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα τη βουλή.

Επίσης, κάλεσε κάθε μικρομεσαίο γεωργό, κτηνοτρόφο, εργάτη γης, να γραφτεί στον Αγροτικό Σύλλογο, κι ότι το επόμενο διάστημα θα οργανώσει συνελεύσεις και συζητήσεις σε γύρω χωριά για να γράψει νέα μέλη, και να προχωρήσουν μέσα στον Μάρτη εκλογές για νέο ΔΣ, να μπουν κι άλλοι μπροστάρηδες στον αγώνα.

Κλείνοντας, είπε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Ο αγώνας είναι μακρύς, έχει συνέχεια, και χρειάζεται να αλλάζει μορφές, ότι το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με άλλους αγροτικούς συλλόγους θα γίνουν κινητοποιήσεις, ενώ είμαστε σε εγρήγορση για τις κινήσεις της κυβέρνησης, έχοντας αποφασίσει, μαζί με τα υπόλοιπα 68 μπλόκα, ότι αν και όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα, θα ανέβουμε στην Αθήνα. Ότι συνεχίζουμε τον αγώνα απαιτώντας να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, το σύνολο των αιτημάτων επιβίωσής μας.

Το μπλόκο χαιρέτισε εκ μέρους των εργαζομένων ο Δημόκριτος Σαλούστρος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του οργανωμένου, ταξικού εργατικού κινήματος, και καταδικάζοντας την καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η επιτροπή του μπλόκου αποφάσισε την συνέχεια του αγώνα με άλλες μορφές, την ενημέρωση των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής για τις εξελίξεις, τοπικές και κεντρικές κινητοποιήσεις σε τράπεζες, υπηρεσίες και οργανισμούς με επίκεντρο το ασφαλιστικό, ενώ θα προετοιμάζουν την άνοδό τους στην Αθήνα σε συντονισμό με τα υπόλοιπα 68 μπλόκα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα, ενώ αποφάσισαν την συντεταγμένη αποχώρησή τους την Δευτέρα το πρωί από τον κόμβο.

 

mesaralive.gr  01 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα