Με αλλαγές η ΕΚΑΣΚ και τρεις νέες παρουσίες στο πρωτάθλημα Ανδρών

neakriti  25 August, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Με αλλαγές η ΕΚΑΣΚ και τρεις νέες παρουσίες στο πρωτάθλημα Ανδρών

Γνωστοποιήθηκαν οι νέες προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ και πλέον μετράμε αντίστροφα για τις κληρώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου (18:00) στα γραφεία της Ένωσης.

Στα αξιοσημείωτα η διεξαγωγή Κυπέλλου σε επίπεδο Ανδρών μετά από 10 χρόνια, με τη συμμετοχή 14 ομάδων. Η πρεμιέρα των αγώνων θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, τα ματς θα είναι νοκ- άουτ και ο κυπελλούχος θα προκύψει στις 29 Σεπτεμβρίου (Κυριακή 15/9, Κυριακή 21/9, Σάββατο 28/9 και Κυριακή 29/9/2019 οι αγώνες). Αυτό σημαίνει ότι μέσω του θεσμού ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες για δυνατά παιχνίδια πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μεταξύ των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή είναι και ο περυσινός πρωταθλητής, ο ΑΟΚ Χναιά. Αναλυτικά: ΑΟΚ Χανιά, Αναγέννηση, Ηράκλειο, Δειλινό, Μεσσαρά, Ακαδημία Ρεθύμνου, Ακρωτήρι, ΟΑ Χανίων, Τηγανίτης, Ηρόδοτος, Πεδιάδα, Κύδων Χανίων, Εργοτέλης και Ανδρογέας.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα των Ανδρών, αυτό θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν και τρεις νέες παρουσίες. Ο λόγος για το Δειλινό που επιστρέφει μετά την παρουσία του στην Γ΄ Εθνική αλλά τις ομάδες της Ιεράπετρας και της Αναγέννησης που δήλωσαν συμμετοχή. Η νέα αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος σχετίζεται με τα play offs, αφού πλέον δεν θα συνυπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας ούτε στη Β' φάση, ενώ οι σειρές τόσο των ημιτελικών όσο και των τελικών θα κρίνονται στις δύο νίκες. Πλεονέκτημα έδρας θα έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα είναι: Εργοτέλης, Ανδρογέας, Κύδων, Πεδιάδα, Ηρόδοτος, Τηγανίτης, ΟΑΧανίων, Ακρωτήρι, Ακαδημία Ρεθύμνου, Μεσσαρά, Δειλινό, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Αναγέννηση. Η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Γυναίκες, Νεανίδες και Κορασίδες

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα Γυναικών, ο τίτλος θα κριθεί και φέτος στην κανονική διάρκεια όπως και σε επίπεδο Νεανίδων ενώ στις Κορασίδες θα έχουμε ξανά final Four. 

Η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ενώ ο ΟΑΧ θα συμμετέχει με τη θυγατρική του ομάδα ΟΑΧ 2000. Εκτός του πρωταθλητή ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο και της χανιώτικης ομάδας συμμετέχουν ακόμη: το Αρκάδι, που υποβιβάστηκε από την Α2, ο Εργοτέλης, η Ιεράπετρα και ο Ηρόδοτος. Οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο.

Στο πρωτάθλημα των Νεανίδων θα πάρουν μέρος πέντε ομάδες . Εκτός του πρωταθλητή της περασμένης σεζόν ΟΑΧ, θα συμμετάσχουν και οι: Ηρόδοτος, ΟΦΗ, Αρκάδι και Ιεράπετρα. Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Σάββατο και η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου.

Μέσω της διεξαγωγής Final Four θα κριθεί ο πρωταθλητής στις Κορασίδες, όπου συμμετέχουν οι  εξής ομάδες: Εργοτέλης, Ηρόδοτος, ΟΦΗ, Αρκάδι, Ιεράπετρα, ΟΑ Χανίων, Ανδρογέας και ΑΕ Πλατανιάς.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο Final Four, όπου θα αναμετρηθούν στους ημιτελικούς ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο. Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Κυριακή και η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου.

Έφηβοι και Παίδες

Σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα των Εφήβων της ΕΚΑΣΚ θα έχουμε αλλαγή ενώ με τον ίδιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί των Παίδων. Οι Έφηβοι θα αγωνιστούν σε δύο κατηγορίες.

Στην Α' Κατηγορία μετέχουν: ΑΓΟΡ, Ανδρογέας, Αγ. Νικόλαος, ΑΟΚ Χανιά, Εργοτέλης, Ηράκλειο, Ηρόδοτος, Κύδων, ΟΑΧ, ΟΦΗ, ενώ στη Β' οι: Ακαδημία Ρεθύμνου, Ακρωτήρι, Δειλινό, Ιεράπετρα, ΑΟ Κισσάμου, Μεσσαρά, Πεδιάδα ΑΟΧ, Πλατανιάς, Σητειακός και Τηγανίτης.

Στην Α' Κατηγορία η Α' φάση θα είναι με δύο γύρους και μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα πάρουν μέρος στο Final Four, ενώ οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Β' Κατηγορία. Από τη Β' Κατηγορία θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες. Οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακή και το πρωτάθλημα  θα ξεκινήσει  στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στο πρωτάθλημα Παίδων, δέκα ομάδες συμμετέχουν στην Α' Κατηγορία και θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες. Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση, μαζί με την ομάδα που θα κερδίσει στο μπαράζ της Β' Κατηγορίας. Στην Α΄ κατηγορία ανήκουν οι: Κύδων, Ηράκλειο, ΑΟΚ Χανιά, ΑΓΟΡ, Εργοτέλης, ΟΦΗ, Ηρόδοτος, Ανδρογέας, Αγ. Νικόλαος, ΟΑΧανίων.

Με 19 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας. Οι ομάδες που το αποτελούν είναι οι: ΑΓΟΡ 2, Ακαδημία Ρεθύμνου, Ανδρογέας 2, Αναγέννηση, Δειλινό, Ακρωτήρι, Ηράκλειο 2, Ιεράπετρα, Κύδων 2, Μεσσαρά, Νεάπολη, ΟΑΣΑ, ΟΑΧ 2, ΟΦΗ 2, ΟΦΣΧ, Πεδιάδα, Σητειακός, Τηγανίτης, Χανιά BC.

To πρωτάθλημα των Παίδων θα ξεκινήσεις το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.  

 

neakriti  25 August, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα