Με λαμπρότητα  η επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου

  07 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Με λαμπρότητα  η επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου

Με λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί και φέτος η 53η Επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και ο 1ος Εορτασμός Επανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Κοσμά του Ερημίτου και Ομολογητού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκήνωμα του Αγίου Κοσμά επέστρεψε στην πατρίδα του, την Κρήτη, μετά από 960 χρόνια «εξορίας», αφού είχε κλαπεί το 1058 από Ενετούς εμπόρους οι οποίοι το μετέφεραν στην Βενετία και το κατέθεσαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Μείζονος.

Πρόγραμμα

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 6:30 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου και Ομολογητού, εκ της Ιεράς Μονής Κουδουμά της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 12 Μαΐου από 7 έως τις 11 π.μ.: Ο Όρθρος και η Συνοδική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετά των Σεβ. Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κρήτης. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου θα εκφωνήσει λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου, διά των οδών 25ης Αυγούστου (κάθοδος), πλατεία 18 Άγγλων (δέηση), 25ης Αυγούστου (άνοδος).

Ώρα 7 μ.μ.: Μεθεόρτιος Εσπερινός.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  07 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα