Με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Βιοδυναμικής Γεωργίας στους Βώρους

mesaralive.gr  14 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Βιοδυναμικής Γεωργίας στους Βώρους

«Γροικώ της γης τσι πεθυμιές...».

Με αυτή τη φράση τιτλοφορήθηκε το σεμινάριο Βιοδυναμικής Γεωργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους Βώρους, στο Κέντρο Ερευνών, του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, 2015.

Και πολύ σωστά, διότι η βιοδυναμική γεωργία και οι διδασκαλίες της, πέραν από τις άριστες και μετρήσιμες  πλέον αποδόσεις στις καλλιέργειες, βάζει  τον αγρότη αλλά και κάθε άνθρωπο που δουλεύει με τη γη σε μια βαθειά διαδικασία να αφουγκραστεί, να νιώσει και να υπηρετήσει τις ανάγκες της με τον καλύτερο, φυσικό τρόπο.

Και αυτό από μόνο του συντελεί έναν θετικό μετασχηματισμό στη σχέση μας με τη γη, και φυσικά όχι χωρίς άλλα πολύ σημαντικά οφέλη.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο εισηγητής, κ. Μάριος Δεσσύλας , Διακεκριμένος Γεωπόνος Γ.Π.Α. και Σύμβουλος Οικολογικής Γεωργίας, στην ανοιχτή ομιλία που έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ερευνών, «η βιοδυναμική καλλιέργεια πάει ξεκάθαρα πιο πέρα από τη βιολογική, τόσο αναφορικά με τη στάση ζωής που προτείνει όσο και με τα αποτελέσματά της: γόνιμα εδάφη, πιο υγιή φυτά, καλύτερη ποιότητα τροφής.».

Αυτό το τρίπτυχο είναι που κάνει την πολλά υποσχόμενη βιοδυναμική πρόταση τόσο ελκυστική και ωφέλιμη.

Το σεμινάριο βιοδυναμικής γεωργίας είχε αξιοσημείωτη προσέλευση κοινού με συμμετοχές, τόσο από τον Γεωπονικό – Γεωτεχνικό κλάδο, όσο και από βιοκαλλιεργητές, παραγωγούς, αλλά και αγρότες της συμβατικής μεθόδου, μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και οικολογικών κοινοτήτων, από όλη την Κρήτη αλλά και κόσμο που απλά καλλιεργεί.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η κ. Πατρίνα Μπακογιώργου συντονίστρια του Κέντρου Δημιουργικής Έκφρασης και Θεραπείας, Ο Σπόρος.

Όλες οι εκδηλώσεις του Σπόρου πραγματεύονται θέματα από τον ευρύτερο χώρο της οικολογίας, της τέχνης και της θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις προσεχείς διοργανώσεις επισκεφτείτε το www.facebook.kentrosporos.gr ή καλέστε στο 28920 45062.    

 

mesaralive.gr  14 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ