
Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ που φθάνει μέχρι και 100% μπορούν να εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ημιτελή κτίσματα, βοηθητικούς χώρους, κτίρια προ του 1930 ή αγροτικής χρήσης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά απαραίτητη προϋπόθεση για να φορολογηθούν τα κτίσματα με έκπτωση είναι να έχουν δηλωθεί σωστά στο έντυπο Ε9, με βάση τα στοιχεία του οποίου υπολογίζεται για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου ο φόρος ακινήτων.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη 10% μεσοσταθμικά από 1ης Ιανουαρίου του 2019 και 20% κατά μέσο όρο η δεύτερη. Στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν δύο αναθεωρήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού προγράμματος εποπτείας.
agronews.gr
Δείτε επίσης
- Ευλογιά των προβάτων: Πόσο στοίχισε η καθυστέρηση μέτρων και πότε θα μπει «στοπ»
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Πόλεμος» δέκα ημερών για να αποφευχθεί lockdown
- Συζητούν τρόπους συνέχισης της διαμαρτυρίας τους οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου
- Eλαιόλαδο: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τιμής και η περίπτωση της Ισπανίας
- «Κρήτη/Kriti»: το Κρητικό ελαιόλαδο έχει πλέον Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
Σχετικά άρθρα
- Μεταβιβάσεις: Από ελεγκτικό κόσκινο χιλιάδες συμβόλαια για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ – Το κρίσιμο πιστοποιητικό
- Ο «χάρτης» του ΕΝΦΙΑ - Τι δείχνουν τα στοιχεία για Κρήτη
- Πιερρακάκης: Δεν θα ήταν προτεραιότητά μας η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται νέα μείωση στον φόρο ακινήτων
- Πώς θα πάρετε έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ – Τα 7 βήματα