Με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Σύλλογου συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

  18 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Σύλλογου συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στοΥπουργείο Πολιτισμού, συνάντηση του προέδρου, του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου, που εδρεύει στο Ζαρό, κ. Γιώργου Δαμιανάκη, με τον ΥπουργόΠολιτισμού- Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, να τεθούν μία σειρά από προβλήματα της περιοχής μας, υπόψιν του κ. Υπουργού. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα, όπως η εξέταση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, για την επανασύσταση του Δήμου Ζαρού και η εφαρμογή του νόμου, στο συγκεκριμένο θέμα, η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζαρού και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνει παράδοση του κτιρίου, οπου στεγαζόταν, από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, στον Δήμο Φαιστού, προκειμένου να αξιοποιηθεί, καθώς και την στήριξη του υπουργού, στην αποπεράτωση και ολοκλήρωση των εργασιών στο Ανοικτό θέατρο Ζαρού και του Λαογραφικού- Γεωλογικού μουσείου Ζαρού.

Έγινε επίσης αναφορά, στην στασιμότητα που υπάρχει, στη δημιουργία του Διεθνούς χωριού Κρητικής νεολαίας, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, στην περιοχή Βροντησάκι του Ζαρού, με την παραχώρηση 120 στρεμμάτων, από την Ιερά Μονή Βροντησίου, για τις εγκαταστάσεις του. Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, ο κ. Αυγενάκης, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τον Ζαρό, ώστε να συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα, με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνει η δρομολόγηση τους.

 

  18 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα