Με... 100 κουβέρτες “απάντησε” το Υπουργείο στις ροές μεταναστών στη Γαύδο!

https://www.cretalive.gr/  15 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Με... 100 κουβέρτες “απάντησε” το Υπουργείο στις ροές μεταναστών στη Γαύδο!

Τραγική η κατάσταση στο... ακριτικό νησί που διαχειρίζεται μόνο του ένα τεράστιο πρόβλημα - Η δήμαρχος Γαύδου, ένας αντιδήμαρχος κι ένας αστυνομικός για εκατοντάδες μετανάστες!

Τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια όσο και οι 70-80, ηλικιωμένοι κυρίως, κάτοικοι της Γαύδου με τις ιδιαίτερα αυξημένες ροές μεταναστών, περιέγραψε σε δραματικό τόνο η Δήμαρχος Γαύδου, Μανωλία Στεφανάκη μιλώντας στον Ant1.

Η Δήμαρχος επισήμανε ότι από τον Οκτώβριο ξεκίνησαν να καταφθάνουν μετανάστες αλλά τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει ξεφύγει...

"Ζητήσαμε βοήθεια καθώς, τις τελευταίες ημέρες, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Έχουμε πιο συχνές αφίξεις, οι μετανάστες φτάνουν σε μία απομονωμένη περιοχή του νησιού, περιμένουμε το λιμενικό να έρθει και να τους παραλάβει αφού πρώτα τους συγκεντρώσουμε. Και τα κάνουμε όλα αυτά μόνοι μας. Υπάρχει στο νησί ένας αστυνομικός όλος κι όλος, ένας αντιδήμαρχος κι εγώ!", σημείωσε με νόημα η κ. Στεφανάκη. τονίζοντας ότι το νησί στερείται βασικών υποδομών ακόμη και για τους μόνιμους κατοίκους, πόσο μάλλον για επιπλέον 300 άτομα κάθε φορά...

"Δεν υπάρχουν υποδομές στο νησί, δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει τίποτα, δυσκολευόμαστε κι εμείς οι ίδιοι...Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τώρα πια έχει ανοίξει ένας δρόμος... Και είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων αυτών ενώ πίσω μένουν κι άλλοι... Μας το λένε, δηλαδή, ότι είναι κι άλλοι πίσω που περιμένουν να έρθουν!"

Η Δήμαρχος Γαύδου ανέφερε ότι ο Δήμος τους τελευταίους μήνες ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό αφήνοντας στην άκρη, όπως είναι φυσικό, τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Ερωτηθείσα πώς ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όταν έγινε κρούση για το θέμα, απάντησε ότι "στο Υπουργείο δεν είχαν καταλάβει τι γίνεται. Μας έστειλαν 100 κουβέρτες και 100 sleeping bags. Όμως εμείς χρειαζόμαστε άτομα, τόσο στο λιμενικό όσο και στο αστυνομικό τμήμα"

 

https://www.cretalive.gr/  15 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα