Mega Channel: Έπεσε μαύρο,έπειτα από 29 χρόνια λειτουργίας

  28 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
Mega Channel: Έπεσε μαύρο,έπειτα από 29 χρόνια λειτουργίας

Τέλος εποχής για το μακροβιότερο κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης που υπήρξε σημείο αναφοράς για τα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας για σχεδόν 30 χρόνια.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, συγκεκριμένα στις 2.11 το Mega σταμάτησε να εμφανίζεται στους τηλεοπτικούς δέκτες, μετά από σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας στην ζωή του τόπου.

Έχοντας συνδεθεί με μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης και έχοντας γνωρίσει την απαξίωση μερίδας των πολιτών κατά τα τελευταία χρόνια της ύπαρξής του, το "Μεγάλο Κανάλι" πριν από μερικά λεπτά σταμάτησε να αναμεταδίδεται από την πλατφόρμα της Digea.

Η στιγμή που έπεσε το μαυρο:

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του σταθμού, είχαν αποφασίσει να αποχαιρετήσουν το κοινό του καναλιού, προβάλλοντας τρεις από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές. "Τρεις Χάριτες", "Δις Εξαμαρτείν" και "Απαράδεκτοι" κράτησαν συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό τις τελευταίες ώρες της λειτουργίας του Mega, ενώ ένα ρολόι εμφανίστηκε στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, προετοιμάζοντας τους τηλεθεατές για το επικείμενο τέλος.

To News 24/7 αποχαιρετά το Μεγάλο Κανάλι θυμίζοντας κάποιες από τις κορυφαίες κωμικές σειρές που προβλήθηκαν στο Mega από το 1989 μέχρι σήμερα.


1 Απαράδεκτοι (1991)

Τα λόγια περιττεύουν για την κωμική σειρά που για πολλούς είναι η μία και μοναδική της ελληνικής τηλεόρασης. Γραμμένη με μοναδικό τρόπο από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η σειρά «Απαράδεκτοι] αποτέλεσε τη μαγική στιγμή όπου τέσσερις (ή τουλάχιστον τέσσερις) εξαίρετοι ηθοποιοί βρέθηκαν μαζί στο ίδιο cast. Ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, και ο Γιάννης Μπέζος, αλλά και η Ρένια Λουιζίδου ως αστροπελέκι, παραμένουν ακόμη στη συνείδηση του κόσμου ως η πιο πετυχημένη παρέα σε ελληνική κωμωδία.

 


2 Πενήντα - Πενήντα (2005)

Όταν ο Παύλος Χαϊκάλης συνάντησε τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον αξέχαστο Σάκη Μπουλά, τότε η σειρά που προέκυψε είχε γέλιο και μόνο γέλιο. Το 2005 το Mega έβγαλε στον αέρα μια από τις πιο δημοφιλείς του κωμικές σειρές, που γι' αυτό λόγο άλλωστε κράτησε και τρεις σεζόν.

 


3 Είσαι το ταίρι μου (2001)

Μετά την επιτυχία της σειράς "Εγκλήματα", ο Λευτέρης Παπαπέτρου επιστρέφει το 2001 με μια ακόμη σειρά που έμελλε να αφήσει ιστορία. Η αλλαγή θέσεων της καλλονής Βίκυς (Κατερίνας Λέχου) με την τροφαντή Στέλλα (Βίκυ Σταυροπόυλου) άρτι αφιχθείσες και οι δύο από την Αυστραλία θα κάνει μια οικογένεια άνω κάτω. Μια σειρά με δεκάδες ρόλους που προκαλούσαν γέλιο, από την φαρμακερή γλώσσα της Αννέτας, ως τις απίστευτες σκηνές του Λάζαρου.

 


4 Στο Παρά Πέντε (2005)

Η δεύτερη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη προκάλεσε φρενίτιδα στα μηχανάκια της AGB, με εκατομμύρια τηλεθεατών να αναμένουν το νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα βράδυ. Το «Παρά Πέντε» συνδύαζε το ατακαδόρικο σενάριο, με την έξυπνη πλοκή και ένα υποδειγματικό χτίσιμο χαρακτήρων που κέρδισαν τον τηλεθεατή. Ως και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόραση.

 


5 Ευτυχισμένοι Μαζί (2007)

Όταν η οικογένεια των Μαυροτσούκαλων υποδέχεται την Ελένη και τις κόρες της στο σπίτι, η συγκατοίκηση, κάθε άλλο παρά εύκολη, προμηνύεται.

Το ξενόφερτο σίριαλ που έδεσε αρμονικά με την ελληνική πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες κωμωδίες των τελευταίων ετών (και δεν έχουμε πολλές τέτοιες).

Το 2007 το Mega πρόβαλε μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του, στην οποία πέρα από το Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου, ιδιαίτερο ρόλο και πολύ καλές ερμηνείες είχαν (σπάνιο για ελληνικό σίριαλ) και τα παιδιά.

 


6 Δυο Ξένοι (1997)

Η σειρά «Δυο Ξένοι» αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική τηλεόραση εν γένει και την κωμωδία ειδικότερα. Οι γρήγοροι διάλογοι και οι «πνευματώδεις» ατάκες σε μια κλασική ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που φαινομενικά μοιάζουν να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους που πλαισιώνεται στην ελληνική πραγματικότητα των '90s.

 


7 Σ' αγαπώ μ'αγαπάς (2000)

Η μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει να προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα το γαλλικό sitcom και πλάι στον Θοδωρή Αθερίδη εκπροσωπούν το σύγχρονο ελληνικό ζευγάρι μιας εποχής πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ένα σίριαλ που αγαπήθηκε πολύ και αποτέλεσε την δυναμική επιστροφή της Παπαδοπούλου στην τηλεόραση έπειτα από πολλά χρόνια αποχής.

 


8 Σαββατογεννημένες (2003)

Πέρασαν κιόλας 15 χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Καπουτζίδης συστήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό. Τρεις γυναίκες, πρώην σύζυγοι ενός αδιάφορου και χειριστικού άνδρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να του πάρουν το τζόκερ και 7,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο τελευταίος παθαίνει αμνησία. Στο ρόλο του άκαρδου συζύγου ο εκπληκτικός Σάκης Μπουλάς.
Μια σειρά που περιέγραφε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να γίνει από τις πιο αγαπημένες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια.

 


9 Ντόλτσε Βίτα (1995)

Άλλο ένα σίριαλ που θα το χαρακτήριζε κανείς άνετα "κλασικό". Το 1995 η Άννα Παναγιωτοπούλου θα μπλέξει ως Χριστίνα Μαρκάτου σε ερωτικές περιπέτειες με τον σύντροφο της κόρης της Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και οι ατάκες θα πέφτουν από όλους τους χαρακτήρες και εδώ βροχή.
Η σεναριακή σύμπραξη του Αλέξανδρου Ρήγα με τον Λευτέρη Παπαπέτρου είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Ξεχωριστή μνεία πρέπει να κάνεις κανείς εδώ, τόσο για το ρόλο της Ασπασίας (Μαρία Καβογιάννη), όσο και για εκείνον της Σάσας (Κατιάνα Μπαλανίκα).

 

10 Ο κακός Βεζύρης (1997)

O απολαυστικός Χάρης Ρώμας ενσαρκώνει  τον φιλόδοξο πολιτικό Κλέωνα Βεζύρη, σε έναν απο τους καλύτερους κωμικούς ρόλους της καριέρας του,σε μια σειρα που σατυρισε τον πολιτικό κόσμο της δεκαετίας του ' 90. Σε πρωταγωνιστικους ρόλους επίσης εμφανίστηκαν ο Χρήστος Ευθυμίου( Ευάγγελος Μόσχος) και η Μαρια Γεωργιάδου(Ρόζα Μόσχου- Μπαμπαγιούρη). 

 

  28 October, 2018 ΑΡΘΡΑ