Μελιτζάνες: Τα είδη, το ξεπίκρισμα και 46 τέλειες συνταγές

  18 July, 2022 ΑΡΘΡΑ
Μελιτζάνες: Τα είδη, το ξεπίκρισμα και 46 τέλειες συνταγές

Η μελιτζάνα εντάχθηκε με μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια μαγειρική, εμπλουτίζοντας το εδεσματολόγιό μας με πεντανόστιμα πιάτα, κάποια τοπικά και κάποια κοινά σε όλη τη χώρα.

Τα είδη της μελιτζάνας

Η μελιτζάνα προσαρμόστηκε τόσο καλά στην ελληνική γη, ώστε να έχουμε χαρακτηριστικές ντόπιες ποικιλίες:

Την ΠΟΠ τσακώνικη (Λεωνιδίου) – μακρόστενη, με ανοιχτόχρωμες μοβ ραβδώσεις και γλυκιά γεύση, που στην Πελοπόννησο φτιάχνουν γεμιστή ή στην κατσαρόλα.
Τη Σαντορίνης – μικρή, άσπρη, στρουμπουλή και με ιδιαίτερα πικάντικη γεύση, αφού είναι άνυδρη.
Την Τήνου – στρουμπουλή σαν φλάσκα, αλλά με πρασινωπό χρώμα.
Τη Λαγκαδά – με το ίδιο βαθύ μοβ χρώμα της φλάσκας, μόνο που είναι μακρόστενη, όπως η τσακώνικη.

Όποιο είδος κι αν αγοράσουμε, επιλέγουμε μελιτζάνες με σφικτή σάρκα, λεία και εντελώς τεντωμένη φλούδα, χωρίς μαλακά σημεία και χτυπήματα.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

 

  18 July, 2022 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα