Μεσαρά: Είπαν το Χριστός Ανέστη σε κλίμα κατάνυξης(Φωτογραφίες-Βίντεο)

  28 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Είπαν το Χριστός Ανέστη σε κλίμα κατάνυξης(Φωτογραφίες-Βίντεο)

Με ευλάβεια και κατάνυξη είπαν σε όλες τις εκκλησίες της Μεσαράς το Χριστός Ανέστη.


Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στους Ιερούς Ναούς και τις εκκλησίες των χωριών και των αστικών κέντρων της Μεσαράς για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.
Μικροί και μεγάλοι έζησαν και φέτος το κορυφαίο θρησκευτικο γεγονός της Ορθοδοξίας.

Τις στιγμές κατάνυξης έζησαν στη Μεσαρά και χιλιάδες συμπολίτες μας που εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, επιστρέφοντας στα χωριά τους, έχοντας ταξιδέψει είτε οδικώς από τα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού, είτε και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Χθες μετά το Χριστός Ανέστη και τη νηστεία περάσαμε στην... πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, ενώ σήμερα ως είθισται θα επιδοθουμε στο σούβλισμα του οβελία που και στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο στο νησί αν και πολλοί ακόμη επιμένουν στα... κάρβουνα.
 

Τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα-μέρα!

Από νωρίς είχαν ανάψει οι φωτιές για το κάψιμο του Ιούδα σε πολλές από τις εκκλησίες της Μεσαράς. Ενώ στο άκουσμα του Χριστός Ανέστη το προαύλιο των εκκλησιών μετατράπηκε σε... εμπόλεμη ζώνη. Τα δυναμιτακια και τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα-μέρα αφού ουκ ολίγοι θέλησαν και φέτος να κάνουν πιο αισθητή την... παρουσία τους

 

  28 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα