Μεσαρά: Ο πρόεδρος θέλει να συναντήσει από κοντά τους «Σαμαρείτες» που σώζουν ζωές!

mesaralive.gr  04 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Ο πρόεδρος θέλει να συναντήσει από κοντά τους «Σαμαρείτες» που σώζουν ζωές!

Από κοντά θέλει να γνωρίσει τους ανθρώπους που δρουν στη Μεσαρά

Από κοντά θέλει να γνωρίσει τους ανθρώπους που δρουν στη Μεσαρά με στόχο να βοηθούν τους ανθρώπους και να σώζουν ζωές στην περιοχή!

Σημειώνεται ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελεχώνεται κυρίως από νέους  άνδρες και γυναίκες από 18 έως 45 ετών.

Δραστηριοποιείται σε 36 πόλεις της Ελλάδας και αριθμεί περίπου 4,500 εν ενεργεία Εθελοντές (πρώτων βοηθειών, Διασώστες Γενικών Καθηκόντων, Διασώστες Αστικής Διάσωσης, Διασώστες Παραϊατρικής Διάσωσης, Διασώστες Τεχνικής Διάσωσης, Ναυαγοσώστες, Διεθνείς Ναυαγοσώστες, Επόπτες ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών, Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας, Συνοδούς Διασωστικών Σκύλων, Ιατρούς, Εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων και Ειδικούς Συνεργάτες). 

Ο πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος στα πλαίσια της τετραήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Κρήτη (5 έως και 8 Ιουλίου 2018) θα βρεθει και στις Μοίρες!

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. θα συνοδεύεται από τον Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. κ. Ιωάννη Μακρή.

 

Το πρόγραμμα

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χανίων. Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος (ώρα 18.30). Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018
Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κίσσαμου. Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος (ώρα 12.00).
Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρεθύμνου. Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος (ώρα 18.00). Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018
Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου. Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος (ώρα 10.30).
Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μοιρών. Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος (ώρα 16.00).
Επίσκεψη στo Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας. Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος (ώρα 19.00). Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018
Συνάντηση στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Σητείας και Αγίου Νικολάου (ώρα 11.00).

 

Το Σώμα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Α΄ Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ διευρύνει τη δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών. Παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Α΄Βοηθειών, Προνοσοκομειακής Υποστήριξης Ζωής, Πρόληψης και αντιμετώπισης Καταστροφών, Ναυαγοσωστικής.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001), η οποία διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.

 

mesaralive.gr  04 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα