Μεσαρά: Οι απολογίες των άλλων πέντε στο επίκεντρο και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

  17 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Οι απολογίες των άλλων πέντε στο επίκεντρο και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Στο επικεντρο αναμένεται να βρεθούν σημερα οι πέντε απο τους συλληφθέντες, οι οποιοι είχαν συλληφθεί μετά από συντονισμένη επιχείρηση που είχε γίνει στη Μεσαρά. Πρόκειται για το δεύτερο... γκρουπ απολογιών, μετά τις χθεσινές.

Η τοπική κοινωνία στη Μεσαρά, βλέπει τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο και τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο. Εκεί μετά από  μια πολύωρη διαδικασία κατά την οποια απολογήθηκαν οι πέντε πρώτοι από τους συλληφθέντες, μετά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσαρά.

Από αυτούς οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ καταβλήθηκε και χρηματική εγγύηση. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα την επιχείρηση στη Μεσαρά, αλλά και η πληροφορία για ενίσχυση της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στην πεδιάδα, όσο και στον ορεινό Μυλοπόταμο, από τη συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζεται με... ανακούφιση, ευελπιστώντας πως θα μπει ένας φραγμός στις ανεξέλεγκτες και παραβατικές συμπεριφορές.

Ααυτό που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι ότι η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομίας στην περιοχή και νέου στρατηγικό πλαίσιο δράσης, θα γίνει πράξη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ηράκλειο, ειχε δεσμευτει, όχι μόνο για την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου δράσης στο Μυλοπόταμο, αλλά και για ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στην περιοχή.

Κάτι που σημαίνει πως - όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. - η έλευση των ΕΚΑΜ από την Αθήνα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μιλάμε για άρτια εκπαιδευμένους άνδρες, οι οποίοι έχουν κατέβει ξανά στην Κρήτη σε κρίσιμες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Λεμπιδάκη ή παλαιότερα την υπόθεση Σελιανάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού (γίνεται λόγος για 50 άτομα που θα επανδρώσουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες), αλλά και για την κάθοδο ανδρών της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, προκειμένου να σφίξει ο κλοιός γύρω από συγκεκριμένες περιοχές, τόσο του ορεινού Μυλοποτάμου, όσο και αλλού.

 

  17 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ