Mεσαρά: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά το βίαιο περιστατικό στο Κ.Υ Μοιρών

  11 January, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Mεσαρά: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά το βίαιο περιστατικό στο Κ.Υ Μοιρών

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρό, οι αντιδράσεις είναι πολλές, με την 7η Υ.ΠΕ. να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την ενέργεια του θύτη. Εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου έσπευσαν να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πράξη και ταυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς την τοπική κοινότητα να απομονώσει τέτοια περιστατικά που απαξιώνουν το επάγγελμα του ιατρού. Ανακοίνωση εξέδωσε και η 7η Υ.ΠΕ., μέσω της οποίας κάνει σαφές πως θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ενώ υπογραμμίζει πως συντάσσεται στο πλευρό του γιατρού.

Ειδικότερα, σοβαρές ήταν οι αντιδράσεις μετά την επίθεση που δέχτηκε ιατρός στο Κ.Υ. Μοιρών από συνοδό ασθενούς. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος, μιλώντας χθες Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στην “ΚΡΗΤΗ TV” είπε: «Ποια είναι η προστασία του γιατρού όταν βρίσκεται σ’ ένα Κέντρο Υγείας και θέλει να επιτελέσει την ιατρική του πράξη; Δεν πρέπει να υπάρχει προστασία; Ερχόμαστε σε επαφή με όλες τις κατηγορίες ανθρώπων».

«Από τη μια δεχόμαστε απαξίωση από την Πολιτεία και από την άλλη συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που δεν είναι μεμονωμένα, και κυρίως από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», είπε από την πλευρά της και η πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής των Κέντρων Υγείας Νομού Ηρακλείου, Κορνηλία Μακρή.

Τα σωματικά και ψυχολογικά όρια των ιατρών έχουν εξαντληθεί, με τον κ. Πατριανάκο να αναφέρει πως «πρέπει και ο κόσμος να μας εμπιστευτεί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων να είναι δίπλα μας. Και η 7η Υ.ΠΕ. να είναι δίπλα μας. Όλοι μαζί πρέπει να επιτελέσουμε αυτό για το οποίο έχουμε ορκιστεί».

Για το περιστατικό στο Κ.Υ. Μοιρών με ανακοίνωσή της η 7η Υ.ΠΕ. σημειώνει πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια:

«Η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά και πράξη από πολίτη προς ιατρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο οποίος βρισκόταν σε ώρα εφημερίας, ως απαράδεκτες ενέργειες και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτές.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι υγειονομικοί μας συντάσσονται στο πλευρό του ιατρού μας. Η Διοίκηση θα ασκήσει και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ηρακλείου καλεί την τοπική κοινωνία της Μεσαράς «να αποδοκιμάσει και να απομονώσει τέτοια κακοποιά στοιχεία και να κάνει σαφές στους πολίτες της πως τέτοιες συμπεριφορές θα βρίσκουν απέναντί τους πρώτα από όλους την μήνιν της ίδιας της κοινωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση πολύ σύντομα το Κ.Υ. της περιοχής θα μείνει χωρίς γιατρούς, αφού κανείς δε θα θέλει να προσφέρει υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρει εάν θα επιστρέψει στην οικογένειά του σώος και αβλαβής».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τριμελής Επιτροπή των Κέντρων Υγείας του νομού Ηρακλείου, όπου «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος γενικός γιατρός κατά την εφημερία του στο Κ.Υ. Μοιρών. Το συμβάν αυτό δυστυχώς ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα παρόμοιων επιθέσεων τόσο στο συγκεκριμένο Κ.Υ. όσο και σε άλλες μονάδες Υγείας».

 

  11 January, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα