Μεσαρα: Τι ψάχνει το Οργανωμένο και «σάρωσε» την ενδοχώρα η ΕΛ.ΑΣ.;

ΠΑΤΡΙΣ  24 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρα: Τι ψάχνει το Οργανωμένο και «σάρωσε» την ενδοχώρα η ΕΛ.ΑΣ.;

Με μία ευρείας κλίμακα επιχείρηση αστυνομικές δυνάμεις «σάρωσαν» χθες περιοχές του νομού Ηρακλείου, τόσο στην πόλη όσο κυρίως στην ενδοχώρα, με στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και σε εγκαταστάσεις υπόπτων.

Η γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις από την Ασφάλεια Ηρακλείου αλλά και ειδικές υπηρεσίες όπως το Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης τελούσε υπό την εποπτεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που είχε και την συνολική εικόνα της τρέχουσας έρευνας, των ελεγχόμενων προσώπων και όλων των προανακριτικών πράξεων που την υπαγόρευσαν.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους οι έρευνες έγιναν σε εννέα διαφορετικές περιοχές, σε χωριά της ενδοχώρας αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Συνολικά συνελήφθησαν οχτώ άτομα, όμως με εισαγγελική εντολή το ένα αφέθηκε ελεύθερο (είχε συλληφθεί για απασχόληση αλλοδαπού), οι υπόλοιποι κρατούνται για παραβάσεις πλημμεληματικού χαραχτήρα (για κατοχή πιστολιού, φυσιγγίων, μαχαιριών, μικροποσότητας χασίς) και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου. Κάποια εξ αυτών έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για όπλα. Επίσης μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και κάποιοι με συγγενική σχέση.

Παράλληλα στη Δικαιοσύνη θα διαβιβαστεί προς αξιολόγηση και η δικογραφία που έχει σχηματίσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα κρίθηκε επιβεβλημένη η διαδικασία άρσης τηλεφωνικού απορρήτου  μετά από πληροφορίες για διακίνηση όπλων. Υπήρξαν δηλαδή “ακούσματα” τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για διερεύνηση.

ΠΑΤΡΙΣ

 

ΠΑΤΡΙΣ  24 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα