Μεσαρά:Nεο περιστατικό απάτης -Καταλυτική η παρέμβαση της αστυνομίας

  08 April, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά:Nεο περιστατικό απάτης -Καταλυτική η παρέμβαση της αστυνομίας

Ήταν πριν από περίπου 15 ημέρες όταν μία 55χρονη, από παραδοσιακό χωριό της Μεσσαράς, πέρασε σχεδόν κλαίγοντας την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος στις Μοίρες, του Δήμου Φαιστού, για να καταγγείλει ότι εξαπατήθηκε από επιτήδειους, οι οποίοι προσπάθησαν υπό συγκεκριμένες συνθήκες και περιστάσεις να βάλουν …χέρι στον τραπεζικό λογαριασμό της και να «σηκώσουν» ένα ποσό της τάξεως των 38.000.

Η γυναίκα διατηρεί τουριστικό κατάλυμα, επικοινώνησαν μαζί της δήθεν ότι ενδιαφέρονται να κάνουν μία πολυήμερη κράτηση και ζήτησαν το iban.
Το στόρι της υπόθεσης δεν διαφέρει στο ελάχιστο από τόσες περιπτώσεις που απασχολούν τον τελευταίο καιρό τις Αρχές και δημοσιοποιούν τα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου. Κουβέντα στην κουβέντα ο δράστης κατάφερε να πείσει την συνομιλήτρια του ότι πράγματι ήταν σοβαρός πελάτης, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και πάνω στη διεκπεραίωση των …διαδικαστικών και των κωδικών, έγινε και το λάθος.
Ένα λάθος που εν προκειμένω δεν απέβη και μοιραίο για τον τραπεζικό λογαριασμό της καταγγέλλουσας, η οποία μέσα στην αφέλεια της στάθηκε τυχερή.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Φαιστού κινήθηκαν άμεσα, συντονισμένα και αποτελεσματικά. Χωρίς χρονοτριβές ήρθαν σε επαφή τόσο με την τράπεζα όσο και με την Εθνική Αρχή. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα, το ποσό των 38.000 ευρώ δεν μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς καθώς πρόλαβαν να το μπλοκάρουν πριν …πετάξουν. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστραφούν στην 55χρονη. Όσον αφορά στους δράστες, πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, τα ίχνη των οποίων εντοπίζονται στην περιοχή της Καλαμάτας.

Η περίπτωση αυτή, όπως και άλλες παρεμφερείς που έχουν δει τον τελευταίο καιρό το φως της επικαιρότητας, θα πρέπει να αποτελέσει «καμπανάκι» για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού καθώς με το άνοιγμα της σεζόν, πολλοί επιτήδειοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες, προσποιούμενοι τους πελάτες. Γι’ αυτό, ας έχουν όλοι τα μάτια τους τετρακόσια και ας μην παρασύρονται από δήθεν πελάτες, όσο και αν τους φαίνονται δελεαστικές κάποιες προτάσεις.

 

  08 April, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα