Μεταφέρονται βιβλία και ράφια στην Δημοτική Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη

mesaralive.gr  24 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεταφέρονται βιβλία και ράφια στην Δημοτική Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη

Κινητικότητα παρατηρήθηκε σήμερα στο κτήριο της πλατείας Δασκαλογιάννη στις Μοίρες, όπου θα στεγαστεί η Μαρκάκειος Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τους αρμόδιους του Δήμου Φαιστού,  μεταφέρονται σιγά σιγά τα βιβλία αλλά και τα ράφια στα οποία ήταν τοποθετημένα αρκετά από αυτά.  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσα βιβλία είχαν ταξινομηθεί στο παρελθόν από βιβλιοθηκονόμο, μεταφέρθηκαν με την τάξη και τη σειρά που έπρεπε έτσι ώστε να πάρουν τη  θέση τους στη Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη. Απομένουν ωστόσο βιβλία σε πακέτα τα οποία ναι μεν μεταφέρονται στη Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη ωστόσο απαιτείται η ταξινόμησή τους από βιβλιοθηκονόμο. Δεν αποκλείεται πάντως πολύ σύντομα να υπάρξουν και νεώτερα στο επόμενο χρονικό διάστημα για την Βιβλιοθήκη που θα στεγάσει τον πολιτιστικό πλούτο δωρεά της οικογένειας του Μανώλη Μαρκάκη, στο Δήμο Μοιρών και στη συνέχεια στο Δήμο Φαιστού, αλλά και άλλες δωρεές.

H στέγαση της ΔΡΩ

Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς  ότι η έναρξη λειτουργίας της Μαρκάκειου Βιβλιοθήκης αναμένεται να σημάνει και το τέλος της ταλαιπωρίας της Εθελοντικής Ομάδας Νεολαίας Φαιστού ΔΡΩ, η οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενείται στο Ωδείο Κονσέρτο, περιμένει ωστόσο να  προχωρήσει το θέμα και να στεγαστεί σε χώρο στη Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη.  Το αίτημα από τη ΔΡΩ έχει κατατεθεί από τον Ιούνιο. Μάλιστα στο συγκεκριμένο αίτημα αναφέρεται ότι η ΔΡΩ αιτείται την στέγασή της στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης επί της πλατείας Δασκαλογιάννη όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Αρμουτάκης πρότεινε, αλλά με τους εξής δύο όρους οι οποίοι προκύπτουν από την ΓΣ της Δρω στις 10 Ιουνίου 2016.

Οι όροι είναι:

Α) τα μέλη της ΔΡΩ  δεν θα έχουν καμία ανάμειξη με την διαχείριση της βιβλιοθήκης και το δανεισμό των βιβλίων αυτής

Β) Θα υπάρχουν χώροι φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων της ομάδας ΔΡΩ οι οποίοι θα κλειδώνουν».

 

mesaralive.gr  24 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα