Μετρώντας πολιτικούς αστέρες!

mesaralive.gr  10 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Μετρώντας πολιτικούς αστέρες!

Υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι παντού και σε αυτές τις εκλογές. Σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας κάποιον γνωστό που ζητάει αυτό τον «πολυπόθητο» σταυρό, για να πάψουμε εμείς, οι κοινοί θνητοί, να σηκώνουμε τους καθημερινούς «σταυρούς», του Γολγοθά της καθημερινότητας.

Για να γίνει η ζωή όλων ευκολότερη, περισσότερο φιλική η πόλη μας, για να φυσήξει λίγο (περισσότερος)… ευρωπαϊκός αέρας στον τόπο μας τελοσπάντων. Να γυρίσουμε σελίδα. Να, να, να και πολλά θα, θα, θα…. Γραφικό μεν, διαχρονικό δε!

Το δημοφιλέστερο ανέκδοτο των αυτοδιοικητικών εκλογών φέτος είναι ότι οι μισοί Έλληνες κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και οι υπόλοιποι μισοί καλούνται να τους... ψηφίσουν!  Έχει μια βάση…

Είναι γεγονός ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν πάντα αρκετοί. Απλά τώρα λόγω της επικοινωνιακής καταιγίδας μέσω facebook και twitter, αυτό γιγαντώνεται και σου δίνεται η εντύπωση ότι όλοι είναι υποψήφιοι!

Να τα πάρουμε από την αρχή. Σε μία εποχή που η ενασχόληση με τα Κοινά είναι δαιμονοποιημένη,  πολλοί σκέφτονται: «γιατί να αποφασίσει κάποιος να μπει ενεργά στην… «εγχώρια» πολιτική σκηνή ;»

Δεν είμαι από τους πολίτες εκείνους  που πιστεύουν ότι κάτι επιτυγχάνεται τυχαία. Και πολλές φορές η κριτική είναι βολικότερη και ευκολότερη από την ενεργή προσπάθεια… Υπ’ αυτό το πρίσμα λοιπόν, μπράβο σε εκείνους που «ξεβολεύονται», όχι όμως για να «βολευτούν» στη συνέχεια, αλλά για να προσφέρουν ουσιαστικά, χωρίς να «κόπτονται» για την προσωπική τους και μόνο προβολή!

Είναι επίσης αλήθεια ότι οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δύναμή τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον της πόλης τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Σε αυτό το… «πάρτυ» των υποψηφίων, μπορεί κανείς να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα, αν έχει την υπομονή να παρακολουθήσει τηλεοπτικά debate και να  ακούσει τις θέσεις των υποψηφίων.

Με λίγη προσοχή και έξω από τα στερεότυπα, του επαγγελματία της Πολιτικής, που απλώς τα «λέει καλά», μπορεί  να διακρίνει κανείς προσωπικότητες  με… διαπιστευτήρια που ενδεχομένως να αξίζουν μια ευκαιρία. Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία που έρχεται απλά να επιβεβαιώσει τα γνωστά πειραχτήρια του διαδικτύου, που επινοούν σε κάθε τέτοιου τύπου εκλογική αναμέτρηση, απίστευτες, γεμάτες χιούμορ, ατάκες, για τους εκατοντάδες  «Μαυρογιαλούρους».

Μιλώ για εκείνους που όταν τους «συναντάς» διαδικτυακά, νομίζεις ότι έχουν γεννηθεί με  αυτό το «άστρο» της πολιτικής από πάνω τους. Έξυπνοι, ατακαδόροι, ετοιμοπόλεμοι, μισούν την αδικία και έχουν το τέλειο πλάνο για μια κοινωνία που λίγο απέχει από το μοντέλο της… Ελβετίας!

Στον προεκλογικό τους λόγο, αναβιώνουν συνθήματα όπως «θάλασσα στα Τρίκαλα», ή «τρύπες στα δεκάρικα». Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινούν και οι πλάκες που κατακλύζουν το διαδίκτυο σχετικά με τους επίδοξους, ουκ ολίγους,  πολιτικούς αστέρες που ετοιμάζονται να «σαρώσουν» με τα πολιτικά τους επιχειρήματα, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης:

-Νέος ιός στο Facebook μετατρέπει όλους τους φίλους σας σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους!

-Ανοίγω το ψυγείο μου και τι να δω; Και ο Μπαρμπαστάθης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος…

-Bαριέμαι σήμερα στη δουλειά. Που είναι ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να κάνει το δωδεκάωρο σου όταν τον χρειάζεσαι;

-H Κουτσή Μαρία διαψεύδει τις φήμες για κάθοδο στις εκλογές…

Βρίθει το διαδίκτυο από πολλές, τέτοιου τύπου ατάκες που είναι αλήθεια πως μέσα στην υπερβολή τους μας κάνουν να χαμογελάμε.

Πιστεύω το ίδιο να συμβαίνει και με τους υποψηφίους. Είναι προσόν εξάλλου να μην παίρνεις πάντα τον εαυτό σου στα σοβαρά. Η μάλλον να είσαι σοβαρός εκεί που πρέπει. Όταν δηλαδή αναλαμβάνεις μια θέση ευθύνης την οποία οφείλεις να τιμήσεις.

 Και για να κλείσουμε, με μία συγκεκριμένη πρόταση, αυτό το άρθρο. Η αίσθηση μου είναι ότι σε αυτές τις εκλογές θα μετρήσει θετικά και το οικολογικό… αποτύπωμα των εκατοντάδων υποψήφιων!

Όλο και κάποιος θα βρεθεί να ξεφύγει από αυτό τον τετριμμένο τρόπο προβολής και να κάνει τη διαφορά…

Αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω, είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες, υιοθετούν συνείδηση οικολογική και απαιτούν το ίδιο και από τους εκπροσώπους τους!

 

(To άρθρο δημοσιεύτηκε στο viannitika.gr)

 

mesaralive.gr  10 April, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα