Μητροπολίτης Αλβανίας: Η απουσία του Πατριάρχη Ρωσίας ήταν αισθητή από την Πανορθόδοξη της Κρήτης

  22 November, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Μητροπολίτης Αλβανίας: Η απουσία του Πατριάρχη Ρωσίας ήταν αισθητή από την Πανορθόδοξη της Κρήτης

"Αισθάνθηκα, έντονα την απουσία σας από την Πανορθόδοξη στην Κρήτη, και είπα σε όλους πόσο λυπάμαι που δεν παρευρεθήκατε"

Αισθητή χαρακτήρισε την απουσία του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου από την Πανορθόδοξη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη, ο Μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος. Τη δήλωσή αυτή έκανε ενώπιον του ίδιου του Πατριάρχη Ρωσίας σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου οι συμμετέχοντες συνυπέγραψαν έξι έγραφα ενώ το μήνυμα της συνόδου αφορούσε στη στάση των ορθόδοξων εκκλησιών απέναντι στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. 

Στην Πανορθόδοξη συμμετείχαν οι επικεφαλής των 10 εκ των 14 ορθόδοξων εκκλησιών. Δε συμμετείχαν οι επικεφαλής των εκκλησιών της Ρωσίας, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας καθώς δεν συμφώνησαν με τους κανόνες, τη διαδικασία και την προετοιμασία του Συμβουλίου των Ορθόδοξων Εκκλησιών καθώς επίσης και με κάποια από τα κείμενα που συντάχθηκαν.

"Αισθάνθηκα, έντονα την απουσία σας από την Πανορθόδοξη στην Κρήτη, και είπα σε όλους πόσο λυπάμαι που δεν παρευρεθήκατε. Γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή οι προτάσεις σας για το Συμβούλιο των Ορθόδοξων Εκκλησιών ήταν σημαντικές και ουσιαστικές" ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλβανίας.

Τον Ιούλιο η Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε το Συμβούλιο των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Κρήτη ως μια σημαντική διοργάνωση σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί Πανορθόδοξη και ότι τα κείμενα της "εκφράζουν μια Πανορθόδοξη συμφωνία".

Η σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να υποβάλει τα έγγραφα που συζητήθηκαν στην Κρήτη, να μελετηθούν από τη Συνοδική βιβλική-θεολογική Επιτροπή τα ευρήματα της οποίας θα πρέπει να υποβληθούν στη σύνοδο.

 

Πηγή

cretalive.gr

http://sevendaynews.com/

 

  22 November, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα