Στο Καστέλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ώρα της θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου

  08 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο Καστέλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ώρα της θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Καστέλι όπου και πραγματοποιείται η τελετή θεμελίωσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχαιρε θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα και χειραψίες από το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στην εκδήλωση.

Ο ίδιος, λίγο πριν μπει στην αίθουσα της εκδήλωσης επιθεώρησε τις μακέτες για το νέο αεροδρόμιο που βρίσκονταν στον χώρο.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα αφορούν την δανειακή σύμβαση που σύναψε το ελληνικό κράτος με την τράπεζα ως προς το μεγάλο αυτό έργο που αναμένεται να δώσει πνοή στον τόπο ενώ παράλληλα θα μιλήσει και για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός για να προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις του τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης ο οποίος μίλησε για την συμφωνία που έχει υπογραφεί αλλά και το όραμα της εταιρίας για το συγκεκριμένο έργο.

 

Παράλληλα, στην αρχή του εργοταξίου βρίσκονται παρατεταγμένες οι μπουλντόζες που περιμένουν το «σήμα» του πρωθυπουργού για να ξεκινήσουν κι επίσημα οι εργασίες.

Στο χώρο όπου γίνεται η εκδήλωση βρίσκονται εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων – μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και βουλευτές του τόπου.

 

Παράλληλα, στην εκδήλωση βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην περιοδεία του η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και συγκεκριμένα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καραγιάννης καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πανό διαμαρτυρίας στην είσοδο του εργοταξίου

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν ετοιμάσει «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό καθώς έχουν αναρτήσει πανό, στην είσοδο του εργοταξίου όπου θα κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο.

«Δίκαιες αποζημιώσεις: Όχι στην καταστροφική πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης» αναφέρει το πανό.

Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

  08 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ