Μια έκθεση φωτογραφίας διαφορετική...

mesaralive.gr  11 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μια έκθεση φωτογραφίας διαφορετική...

Με διοργανωτές την Ιφιγένεια Γρινιαράκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου παρουσιάστηκε χθες το οπτικό ακουστικό project στον ιστορικό χώρο της παραγωγής ελαιολάδου ΜΑΜΑΛΟΥ εκεί όπου την κατοχή έκρυβαν την τηλεγραφικη επικοινωνία Κάϊρου και ανταρτών.

Μια ιδιαίτερη ιστορική αναδρομή  στη Μινωική εποχή,,μέσα απο το πλούσιο φωτογραφικό υλικό,της Ευας Κόντου,της Ελευθερίας Ντοβλετάκη και του Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη είχαμε την ευκαιρία να απολάυσουμε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου,στο βιομηχανικό συγκρότημα του Μάμαλου στο Τυμπάκι.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση απετέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των εγκαταστάσεων αυτών,όπως μας είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Δήμητρης Χαλκιαδάκης,ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του μοιράστηκε με τον κόσμο ιστορικά στοιχεία για τη λειτουργία του εργοστασίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα σχέδια που υπάρχουν για περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων,ωστε ο χωρος να καταστεί ακόμα πιο φιλόξενος για τους επισκέπτες στο μέλλον.

Απο την πλευρά της η Ιφιγένεια Γρινιαράκη στην οποία ανήκει η ιδέα αυτού του πρωτότυπου project είπε χαρακτηριστικά πως ήθελε μ'αυτή την έκθεση να ξεφύγει απο το παραδοσιακό μοντέλο των εκδηλώσεων παρουσιάζοντας μια πρόταση εναλλάκτική με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου γύρω απο την ιστορία του τόπου μας.

 Η εκδήλωση έκλεισε με τον Χαρτογράφο-Περιβαλλοντολόγο κ. Μιχάλη Σπυριδάκη που μας μίλησε, για το ανάκτορο της Φαιστού,για την εξέλιξη του τοπίου της  περιοχής απο τη Μινωική εποχή μέχρι και σήμερα και για το πως "γεννήθηκε" το Τυμπάκι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την έκθεση παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον κι ο νέος Δήμαρχος Τυμπακίου κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης που ενθουσιάστηκε με το χωρό τον οποίο,όπως είπε, επισκέφτηκε για πρώτη φορά.

Το μουσικό κομμάτι ανέλαβαν ο Βαγγέλης Καλημέρης(Drums) και o Aλέξης Αλεβυζάκης(Λαούτο),ενω την ευθύνη της παρουσίασης και του συντονισμού είχε η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ύβα Κουμαντάκη.

Η έκθεση θα είναι ανοικτη και σήμερα για το κοινό.

 

mesaralive.gr  11 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα