Mια βαρκα γεματη λαγοκεφαλους

viannitika  09 March, 2020 ΑΡΘΡΑ
Mια βαρκα γεματη λαγοκεφαλους

Επαναφέρει στο προσκήνιο τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί με την παρουσία των λαγοκέφαλων στις θάλασσες της Κρήτης, η φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Σητεία.

 

Οι ψαράδες που βουτάνε στα νερά των παραλίων του Δήμου Βιάννου, μας αναφέρουν συνεχώς πως η παρουσία του συγκεκριμένου ψαριού έχει εδραιωθεί για τα καλά.

"Ακόμη και αυτή την περίοδο που τα νερά είναι παγωμένα, βλέπω συνεχώς όταν βουτάω λαγοκέφαλα και λεοντόψαρα. Είχαν πει πέρσι ότι ψάχνουν λύση, όμως τόσο καιρό μετά δεν έχουμε καμία ενημέρωση" μας είπε ψαράς από την περιοχή της Άρβης.

Αδιάψευστος μάρτυρας της συγκεκριμένης κατάστασης, η φωτογραφία του θέματος η οποία τραβήχτηκε πριν λίγες ημέρες στη Σητεία από τον κ. Δογραματζή Γιώργο, στην οποία φαίνονται δεκάδες λαγοκέφαλοι αλιευμένοι.

Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο η Νότα Περιστεράκη Βιολόγος Ιχθυολόγος του Ινστιτούτου Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων ΕΛΚΕΘΕ την περίοδο εκείνη επερξεργαζόταν ο σχετικός φάκελος για ένταξη σε πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, προκειμένου να υπάρξει μια ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργεί ο μεγάλος πληθυσμός των λαγοκέφαλων.

Στις θάλασσες της Κρήτης όπως ανέφερε τότε η κ. Περιστεράκη, ο πληθυσμός των λαγοκέφαλων είναι μεγάλος και έχει εξαπλωθεί σε όλες τις περιοχές.

Εμείς, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του χειμώνα, ελπίζουμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την προσπάθεια αυτή, καθώς στο συγκεκριμένα ζήτημα η Πολιτεία έχει δεν έχει δείξει τα αντανακλαστικά που θα έπρεπε.

 

viannitika  09 March, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα