Μια όμορφη τελετή λήξης δραστηριοτήτων στην Μητρόπολη

mesaralive.gr  23 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μια όμορφη τελετή λήξης δραστηριοτήτων στην Μητρόπολη

Με μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι δραστηριότητες των τμημάτων του για το έτος 2017-18.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον π. Ιλαρίωνα Σταματάκη με θέμα: «Βυζαντινή Αγιογραφία ή Εκκλησιαστική ζωγραφική». Ακολούθησε το μουσικό μέρος από την  Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Τίτος», του Πολιτιστικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Νικολάου Κοκολάκη, Καθηγητή της Σχολής.

Τα παιδιά και οι επιμορφωτές, των τμημάτων νεανικών συνάξεων και αγιογραφίας, ταξίδεψαν με όμορφα τραγούδια το κοινό, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από τους επιμορφωτές Διακ. Σάββα Κεφαλογιάννη και κ. Γεώργιο Ρινακάκη και τους μαθητές των τμημάτων μάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, (Λύρα - μαντολίνο).

Επίσης παραδοσιακά τραγούδια από τον επιμορφωτή κ. Κωνσταντίνο Μουζουράκη και τους μαθητές, του τμήματος μάθησης πνευστών οργάνων, (θιαμπόλι -ασκομαντούρα).

Και παραδοσιακοί κρητικοί χοροί από την επιμορφώτρια κ. Στυλιανή Ζαχαριουδάκη και τους μαθητές του τμήματος μάθησης παραδοσιακών χορών. Να σημειωθεί ότι χθες ξεκίνησε και η λειτουργία έκθεσης με έργα των τμημάτων, σχόλης αγιογραφίας, ψηφιδωτού, ντεκουπάζ και καλαθοπλεκτικής η οποία θα παραμείνει ανοικτή  έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και από ώρα 9:00΄ π.μ. έως 2:00΄ μ.μ., τό πρωῒ και από 5:00΄ μ.μ. έως 8:00΄μ.μ., το απόγευμα.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  23 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ