Μια τέταρτη Άνοιξη πολιτισμού «ανθίζει» από σήμερα στη Γόρτυνα

mesaralive.gr  09 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μια τέταρτη Άνοιξη πολιτισμού «ανθίζει» από σήμερα στη Γόρτυνα

Φωτο: eranistis.net

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 9/6/2015 το απόγευμα, στις 19:00, το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραδοσιακής Μουσικής στο χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας.

Μια διοργάνωση θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Μεσαράς, όπου μαθητές από ολόκληρη την Κρήτη, ανεβαίνουν επί σκηνής παρουσιάζοντας μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Την αυλαία ανοίγουν σήμερα το Δημοτικό σχολείο Βαγιωνιάς με τον «Πλούτο του Αριστοφάνη» και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την  κ. Ζαμπία Παπαδάκη και τον  κ. Αχιλλέα Παπαχαρίτου και το Γυμνάσιο Μοιρών  με την «Μονόπρακτη Σάτιρα «Οι έλεγχοι» Χορευτικό – Χορωδία με υπεύθυνη την κ. Ε.Καρατάκη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται στο χαιρετισμό του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Νίκου Σχοιναράκη, του Προέδρου του Διαζώματος κ. Σταύρου Μπένου καθώς και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κ. Βαρβάρας Ανωγειανάκη – Νινιράκη, στο φυλλάδιο που ήδη έχει κυκλοφορήσει για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Γόρτυνας κ. Νίκου Σχοιναράκη

«Με χαρά υποδεχόμαστε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραδοσιακής Μουσικής στον χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας.

Το γεγονός ότι σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ, στο τέταρτο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραδοσιακής Μουσικής, που συμμετέχουν τα παιδιά μας, με τις μαθητικές θεατρικές τους παραστάσεις, αποδεικνύει ότι είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε πάντα την ευκαιρία στους νέους μας να εκφράζονται, να δημιουργούν και να μας προσφέρουν τον αυθορμητισμό τους, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ο δικός τους ενθουσιασμός, η χαρά και η αγάπη τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό, είναι η δύναμη και η αξία της κοινωνίας μας.

Σας καλώ όλους να στηρίξετε τις προσπάθειες αυτών που συνέβαλαν προκειμένου να γεμίσει ο χώρος και φέτος με πολιτισμό μέσα από το δικό Μας Φεστιβάλ. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους συγχαίρω».

Χαιρετισμός Προέδρου «Διαζώματος» κ. Σταύρου Μπένου

«Κάθε χρόνο το περιμένουμε πια.

Έτσι και φέτος με το «4ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραδοσιακής Μουσικής» θα πλημμυρίσει ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας από την αγάπη σας.

Είναι ό, τι καλύτερο χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας για να συνεχίσει η ωραία περιπέτεια που ξεκινήσαμε για την αποκάλυψη και την ανάδειξή του αρχαίου θεάτρου».

Χαιρετισμός της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κ. Ανωγεινάκη Νινιράκη Βαρβάρας

«Μια τέταρτη άνοιξη πολιτισμού ανθίζει και φέτος στην Γόρτυνα. Άνθισε και μεταμορφώθηκε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραδοσιακής Μουσικής μέσα από την Δημιουργία, την Έκφραση, την Φαντασία καταλήγοντας στον Πολιτισμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές και σε όλους όσους εργάστηκαν με ζήλο για τη διοργάνωση του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Γόρτυνας».

 

mesaralive.gr  09 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα